Perussuomalaisen dialogin ainekset

Perussuomalaiset vaativat dialogia, media vaatii dialogia perussuomalaisten kanssa, hyvät ihmiset kirjoittavat blogikirjoituksia ja vaativat arvostelun sijaan dialogia. Näin on tehty jo vuosia ja etenkin vuoden 2011 vaaleista lähtien, kun persujen sisällä lymyävä rasismi ja uusfasismi alkoi tulla voimakkaammin esiin ja valveutuneet kansalaiset alkoivat puuttua siihen.

Mitä se dialogi sitten on? Perussuomalaiset vaativat – ja saavat – oikeuden levittää maahanmuuttajista perätöntä tietoa, samaa moneen kertaan valheeksi todettua kaupunkilegendaa yhä uudestaan vuodesta toiseen, päivä päivän jälkeen uudelleen. Uudessa Suomessa, Facebookissa, omissa blogeissaan. Maahanmuuttajat tienaavat suomalaista sossun asiakasta paremmin ja ostavat jopa muotivaatteita. Monet perussuomalaiset tai heidän kannattajansa eivät salli rasisteja moitittavan edes siitä, kun kaduilla syljetään maahanmuuttajalasten päälle tai solvataan hänen äitiään. Perussuomalaiset haluavat kohdella syrjivästi etenkin mustaihoisia ja muslimeja ja käyttää heitä kohtaan sanallista väkivaltaa niin paljon kuin sielu sietää.

Etenkin nyt, kun perussuomalaiset ovat hallituksessa, on heidän arvostelemisensa törkeästäkin käytöksestä ollut vaikeaa, ellei mahdotonta. Ja niinpä esimerkiksi Jussi Halla-aho on tarttunut tilaisuuteen, muuttanut Facebook-sivunsa julkiseksi ja alkanut näkyvästi tukea Hommaforumin päivittäistä toimintaa: kaivetaan esiin rikosuutisia, jotka liittyvät tai joiden voidaan persulogiikan mukaan ajatella liittyvän maahanmuuttajiin ja sitten kannattajien kanssa herkutellaan asialla, kiihotutaan ja kiihotetaan. Sadat ihmiset jakavat päivitykset ja ties kuinka monet heidän jälkeensä. ”Homma” eli kampanja saada maasta ulos mustat ja muslimit pysyy kannattajien mielissä ja uusia, epävarmoja nuoria äänestäjiä saadaan mukaan vihaliikkeeseen.

Yksi Hommaforumin perustajista ja yllä kuvatun järjestelmällisen rikosluukutuksen kehittäjistä oli Matias Turkkila, joka toimi myös Jussi Halla-ahon vaalipäällikkönä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Kun Timo Soini huomasi Turkkilan propagandistin kyvyt, tämä palkattiin kehittämään perussuomalaisten verkkoviestintää ja päätoimittajaksi Perussuomalainen-lehteen ja Suomen Uutisten verkkojulkaisuun. Turkkilan ilmeinen rasistisuus ei haitannut, riitti, että hän erosi Suomen Sisusta, jossa hän tuolloin toimi hallituksessa.

Kun lukee Turkkilan taannoisia blogikirjoituksia, ei hänen mielenmaisemastaan ole epäselvyyttä. Laiva on täynnä –nimisen sivuston kirjoitukset ovat maahanmuuttajia leimaavia ja rasistisia. Turkkila myös puolustelee voimakkaasti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittua rasistia, Mikko Ellilää, ja väittää, ettei hänen kirjoituksistaan tehdyillä poliisitutkimuksilla ole mitään tekemistä Mikko Ellilän tai rasismin kanssa, vaan poliisi haluaa vain rajoittaa sananvapautta. Kun sitten avaa Turkkilan jakaman linkin Ellilän kirjoitukseen, ei voi kuin järkyttyä: niin törkeää rasismia ja valkoisen rodun ylemmyydentuntoa harvoin näkee suomalaisessa mediassa.

Turkkilan väkivaltainen ajattelutapa tulee esille usein, hyvin ikävästi esimerkiksi Astrid Thorsia kohtaan, joka tuolloin oli maahanmuuttoasioista vastaava ministeri. Turkkila kirjoittaa Breivikin hengessä: ”Thors started to receive death threats because of her opinions. Maybe someone thought that Thors was – in a way – making threats to her own people.”

Hommaforumin ja perussuomalaisten rasistisen joukkion ajatusmaailmaa kuvaa hyvin myös tämä Turkkilan jakama kulkuohje:

”Turvallisuusohjeet kaupungilla liikkujille

Helsingin, Turun ja Tampereen katuväkivaltaisuuksien hämmentämille ihmisille on seuraavassa yksinkertaiset, maahanmuuttajien suhteellisen määrän mukaan varioivat turvallisuusohjeet. Leikkaa talteen ja liimaa hihaasi. Äläkä sitten syytä minua, jos unohdat noudattaa ohjeita ja joudut väkivallalle alttiiksi. Vain otettu lääke auttaa.

Ei maahanmuuttajia:
Ei toimintaohjeita

Vähän maahanmuuttajia:
Pidä suusi kiinni, vältä suoraa katsekontaktia, juo vähemmän viinaa, muista pitää aivo mukana.

Kohtalaisesti maahanmuuttajia:
Vältä tiettyjä katuja, älä näytä varakkaalta, luovuta omaisuus pyydettäessä.

Paljon maahanmuuttajia:
Piiloudu piikkilangalla suojatuille alueille, hanki aseistettuja vartijoita, käytä autossa tummennettuja ikkunoita, älä pysähdy liikennevaloihin, vastaa tulitukseen. Poistu maasta. Jos enää voit.”

Pelottelua ja muualta muuttaneiden ihmisten epäinhimillistämistä varsin suorin sanoin. Juuri siksi Turkkila ehkä valittiinkin persupropagandistiksi. Sama meno on näet jatkunut perussuomalaisten mediassa. Maahanmuuttajat esitetään kauhistuttavina, pelottavina olioina, hädin tuskin ihmisiksi tunnistettavina. Kirjoitukseni kuvituksena on kuvia Suomen Uutisten artikkeleista, joissa on käsitelty maahanmuuttoa tai islamia. Perussuomalaisten vaalivideo oli piste iin päälle: valitse perussuomalaiset ja rauhallinen, onnellinen maailma. Valitse muut puolueet, ja saat sotaa, kauhua ja maahanmuuttajia.

Tällaista siis on se ”dialogi”, jota Matias Turkkila ja Perussuomalaiset rp. ovat vuosien mittaan eteemme tarjoilleer. Tullessaan puhumaan Helsingin rasisminvastaiseen ja avointa, monikulttuurista Suomea puolustavaan mielenosoitukseen heinäkuussa Turkkila pyrki korostamaan nimenomaan omaa, jo vuosia kestänyttä pyrkimystään dialogiin ja tekeytyi marttyyriksi, kun osa yleisöstä ei hyväksynyt hänen väitteitään.

Mitä on dialogi? Ei ainakaan rasistisen propagandan, valheellisen ja mustamaalaavan tiedon levittämistä. Kenenkään ei tule käydä dialogia poliittisen, rotujen tai etnisyyden perusteella syrjintää ajavan rasistin kanssa. Tai ei pitäisi, meillä Suomessa heidät on nyt hyväksytty hallitukseen kahden muun puolueen rinnalle, yhdenveroisina päättämään Suomemme asioista.

Toivoisinpa, että meidän demokratiamme toimisi samalla tavoin, kuin vaikka Ruotsin ja Saksan demokratiat, jossa rasismi on halveksittua ja julkisessa poliittisessa toiminnassa ei ollenkaan hyväksyttyä. Meillä vaaditaan Turkkilan kaltaisen rasistisen propagandistin kanssa ”dialogia” jopa mieltään osoittavalta, mittansa täyteen saaneelta suurmielenosoituksen yleisöltä.

Nyt, kun Olli Immosen suhdanteet fasistisen ulostulon jälkeen ovat vähän heikot, ovat monet rasistipersut heittäytyneet puhtoisiksi rasisminvastustajiksi ja Immonen saa selkäänpuukotuksia aateveljiltään. Oma selusta on pidettävä puhtaana ja Soinin kirjoissa pysyttävä. Pelottavinta tässä ei kuitenkaan ole se, että veli jätetään, vaan se, että riippumatta Immosen saamasta rangaistuksesta, meno tulee olemaan perussuomalaisissa sama.

Niin kauan, kuin natsimielisen, uusfasistisen Suomen Sisun jäseniä ja muita ns. halla-aholaisia toimijoita ei puolueesta eroteta, niin kauan jatkuu heidän ihmisvastainen kampanjansa. Ja se ei kosketa vain maahanmuuttajia, vaan jokaista suomalaista. Perussuomalaisten harjoittaman henkisen väkivallan lisäksi kuvaan on tullut myös fyysinen väkivalta: puolueen ympärillä liehakoivat kansallissosialistiset tahot ovat jo nyt kaasuttaneet lapsia ja aikuisia, puukottaneet kirjanjulkistustilaisuudessa ja viimeksi järjestäneet väkivaltaisen mellakan Jyväskylässä.

Suomen Uutiset 250914
Suomen Uutiset 130415
Suomen Uutiset 240315

Turkkila hyväksyttää  Suomen Uutisten aukeaman  Hommaforum
Turkkila hyväksyttää Suomen Uutisten aukeaman Hommaforumilla

Yksi kommentti artikkeliin ”Perussuomalaisen dialogin ainekset

Kommentointi on suljettu.