Vihapuheketju perussuomalaisista Sipilään ja takaisin

Tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan Timo Soini tuomitsee vihapuheet, koska saa niitä paljon sähköpostiinsa ja puhelimeensa. Ymmärrän häntä hyvin, sellaiset viestit ovat inhottavia.

Hallituspuolueen puheenjohtajalta ja ulkoministeriltä vihapuheiden tuomitseminen ei kuitenkaan riitä, tarvitaan tekoja. Kokonaisiin kansanryhmiin kohdistuva perussuomalainen vihapuhe on merkittävä kansallinen ongelma ja johtamassa yhä törkeämpiin väkivallantekoihin maassamme. Huomion kiinnittäminen Soinin saamiin vihaisiin tekstiviesteihin ei ole oikea reaktio näin vakavaan ongelmaan.

Esimerkkinä perussuomalaisesta politiikanteosta esitän tässä otteita europarlamentin jäsenen, Jussi Halla-ahon Facebook-sivuilta tämän kesän aikana julkaistuista päivityksistä ja niiden kommenteista.

Väärin perustein hylättyjen pakolaisten perheidenyhdistämishakemusten uusintakäsittelyyn liittyen Halla-aho julkaisi eilen 6.8. päivityksen, jota hän saatteli mm. näin: ”Mitä itse asiaan tulee, tervehdimme tietysti ilolla kaikkia uusia Finlaysoneita, Stockmanneja, Fazereita, Gutzeiteja ja Sinebrychoffeja, jotka uuden linjauksen myötä saapuvat maahamme.”

”Mestari” Halla-aho sai toivomaansa palautetta: ensimmäinen kommentti oli linkki uutiseen, jossa kerrottiin Turussa tutkitusta epäillystä raiskauksesta. Halla-ahon kiitos kommentoijalle oli nokkela heitto: ”Unelmavävy kolkutti ovelle”.

Näin pöytä oli katettu sopiville vihapuheille:

”Neekeri ei kuulu suomen luontoon…ja tää nyt vaan on fakta. Neekeri on tehty fyysisiltään ominaisuuksiltaan lämpimiin olosuhteisiin.”

”laittakaa ne elätit takaisin sinne mistä tulivatkin tai ainakin suomen aluerajojen ulkopuolelle ja mukaan sosiaalitantat ja poliitikot jotka näitä elättejä hyysää …”

Heinäkuun 28. pv Halla-ahon avaus kuuluu näin: ”Kaivataan havaintoa henkilöstä. Jos näette henkilön, ottakaa yhteyttä poliisiin. Ei mulla muuta”

Näin johdatellaan ajatuksia siihen, että kun Oulussa tutkitaan epäiltyä raiskauksen yritystä, eikä puhuta tummasta ihosta ja mustasta tukasta, niin epäilemättä sellaisesta täytyy olla kysymys. Jälleen Halla-ahon yritys palkitaan:

”Eikö siellä Oulussa ole nuoria joutavia julleja nappaamaan näitä hiippareita kiinni? Ennen vanhaan vilauttelijoiden,hiippareiden, saati raiskareiden kiinniotto oli kunnia asia ja jos vielä ennen poliisia sai tolppa uunon kunnolla pehmitettyä niin virkavaltakin oli mielissään! Missä ne reippaat poijjaat luuraa?”

”ja meillä täällä e-pohjanmaalla on saatu nauttia ,siitä monikultturista, perhossa 2 m*******s naista kävi vettä juomassa, toinen vei 84v vanhuksen kukkaron, että tälläistä kultturia, rikoksista on kohta 50% maahanmuutajen, lähinnä afrikasta tulleiden tekemiä, poliisikin ,vois kertoa totuuden,”

”ovelta ovelle joka nekru posee”.

Myös tuossa ketjussa oleva kuvamateriaali on hyvin tyypillistä sekä kansanedustajien että kannattajien jakamana:
Halla-ahon seinä kesä 15

Kesäkuun alussa käydään vilkasta keskustelua perussuomalaisten rasistisiipeen kuuluvan Maria Lohelan valitsemisesta eduskunnan puhemieheksi. Maahanmuuttaja Ana Maria Gutierrez-Sorainen esittää Puheenvuoron blogissaan Stubbille ja Sipilälle kysymyksen, miten tällainen on mahdollista sivistysvaltiossa ja kuinka valinta sopii hallitusohjelman kirjaukseen, että rasismia ei sallita. Keskustalainen poliitikko, maahanmuuttaja Abdirahim Hussein, vaatii hallitusta irtisanoutumaan rasismista. Nyt Halla-ahon ja kannattajien vihapuheet menevät äärimmäisiksi:

Halla-aho avaa: ”Jos Suomi ei enää ole riittävän sivistysvaltio somaleille ja muille aatelisille, mikään ei toki estä heitä muuttamasta takaisin somalien luomaan ja ylläpitämään sivistysvaltio Somaliaan.”

Ja kannattajat komppaavat:

”Jep jep. Mä oon mukana ku niitä kaikkia pitää alkaa ajaa helevettiin täältä.”

”Ei noita täälä kaivata..ja eikä mun vaari oo sotinu soda nekrujen takia.jos mä joutuisin afrikkaan mut raiskataa rajalla ja syödään nälkään .miksi helvetid mu veromarkat käytetään tommosiin saastoihin”

”Saunan taa ja multaan maahanmuuttajat niin sais suomalaiset lapset ees toivoa siitä, että on syntyny suomes”

”Kansallissosialismi oli sentään eetos, jossa oli sisäinen logiikkansa. Samaa ei voi sanoa uusiopelleilystä. Tästä lausunnosta ei kuitenkaan kannata vetää sen kummempia johtopäätöksiä…”

”Ei muutaku leima perseeseen ja passiin. En jää kaipaamaan ainuttakaan somppua saati rättipäätä. Niiden touhut on niin nähty jo”

”Painukoot vittuhu täältä rutajamasta… tai voitaas vaikka vierä larontaakki ja…”

Timo Soini kuittaa arvostelun ylimieliseen tyyliinsä:
”On ajalle hyvin tyypillistä, että kun perussuomalaisten edustaja tulee valituksi, ryhdytään kuurnimaan jotakin vanhoja tekstejä. Pukinsorkka paistaa.”

Vihapuheketju tämän päivän Suomessa kulkee siis näin:

Media julkaisee maahanmuuttoon liittyvän uutisen tai rikosuutisen.
Perussuomalainen kansanedustaja tekee Facebook-päivityksen, vihjaa maahanmuuton suunnattomista kustannuksista tai epäilystään, että rikoksen tekijänä on maahanmuuttaja.
Kuin käskystä kommentoijat kirjoittavat pitkän listan vihapuheita.
Sama asia julkaistaan samaan tyyliin myös monen muun perussuomalaisen kansanedustajan ja kunnallispoliitikon FB-seinällä tai blogissa.
Aiheesta alkavat kihistä ja kohista myös Vastarintaliike, Finnish Defence
League ja muut ääriryhmät.
Tavalliset, rauhallista rinnakkaineloa kannattavat ihmiset järkyttyvät kansanedustajan FB-sisällöstä.
Media julkaisee uutisen kansanedustajan kyseenalaisesta toiminnasta.
Slunga-Poutsalo julistaa, että perussuomalaisia mustamaalataan.
Putkonen uhkaa toimenpiteillä.
Soini sanoo, että jos haluaa vaikuttaa perussuomalaisten toimintaan, pitää liittyä perussuomalaisiin.
Sipilä sanoo, että hallitusyhteistyötä tehdään hyvässä hengessä
Media julkaisee maahanmuuttoon liittyvän uutisen tai rikosuutisen.

Viesti on selvä. Lopputulema tästä kaikesta on se, että meillä kiihotetaan hyvässä hengessä kansanryhmää vastaan – hallituksen suosiollisella avustuksella.

Tämä ketju on katkaistava, muuten Suomen demokratia on hukassa. Vähättelyn ja vihapuheen oikea kohde eivät tässäkään kohtaa ole kansalaiskeskustelijat, media tai maahanmuuttajat, tämä on suomalaisen hallituspolitiikan ongelma.