Perussuomalainen ulkomaalaistarkkailu ja vieraan pelko

Facebook näytti muiston. Se oli vuonna helmikuussa v. 2015 Uuden Suomen Puheenvuorossa julkaisemani ja sieltä poistettu artikkeli, jonka nyt julkaisen uudelleen kertoakseni siitä, että mikään ei ole muuttunut.

Vastarintaliike huseeraa edelleen, yhden nuoren pojan jo murhanneena. Suomen eduskunta on jo useaan kertaan valinnut rutiininomaisesti muslimifoobikon puhemiehekseen. Edes oppositiopuolueista ei löydy rohkeutta vastustaa rasismin hivuttautumista maan ylimpään johtoon. Hallituspuolueiden edustajat harjoittavat rasistista kiihottamista, vaalien lähestyessä taas innokkaammin. Internet ja rasismin vastustajien yksityiset sähköpostit täyttyvät vihaviesteistä. Hommaforum ja perussuomalaiset nettialustat ovat menettänyt merkitystään, kun netin roskamediat ovat voittaneet alaa – valheellinen viestintä on entisestään lisääntynyt. Näiden vaalien uutuus on perussuomalaisen ministerin entistä näkyvämpi lietsonta venäläisiä Suomen kansalaisia vastaan.

maria-lohela-torppoily
Maria Lohela antaa omaan esimerkkiinsä nojaten ohjeita muille kansanedustajille.

Tekstini silloin ja nyt on toki tiukkaa, mutta tarkasti tosiasioihin nojaavaa, tavallisen kansalaisen kirjoitusta. Uuden Suomen toimitukselle sen julkaiseminen ei sopinut. Miksi suomalainen media haluaa nostaa rasistista politiikkaa?

Rasismi ja vieraan pelko ovat tunteita, joita moni joutuu kohtaamaan ja itsessäänkin käsittelemään. Vaarallisiksi ja inhottaviksi tuollaiset tunteet muuttuvat silloin, kun ne otetaan järjestelmälliseen päivittäiseen käsittelyyn ja pyritään lisäämään ja vahvistamaan niitä ja herättämään kateutta vähemmistöryhmiä kohtaan omien poliittisten tai muiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Perussuomalaiset rp. on jo vuosia tehnyt tällaista järjestelmällistä työtä.

Kyttääminen ja muukalaistarkkailu ovat yksi osa tätä toimintaa. Jussi Halla-ahon ympärille rakennettu Hommaforum on yksi tärkeimmistä elimistä. Hommaforumilla on mm. kotimaisten ja ulkomaisten uutisten tarkkailuosasto, johon pyritään keräämään kaikki sellaiset ikävät uutiset, joilla on, tai voisi olla, jotain tekemistä maahanmuuttajien ja erityisesti afrikkalaisten, arabien, muslimien – siis muiden kuin valkoihoisten ja/tai kristinuskoa tunnustavien maahanmuuttajien kanssa. ”Jos huomaat TV:stä tai radiosta jotain hommasilmällä seurattavaa, vinkkaa tänne.”

Rikosuutisista tilataan usein pöytäkirjoja, jotta saataisiin selville, onko tekijän nimi maahanmuuttajalta kuulostava. Erityisen ikävä piirre tässä on se, että joskus jopa lapsia koskevia tietoja jaetaan pitkin sosiaalista mediaa ja lynkkausmielialaa nostatellaan.

Aikuiset ihmiset tekevät tällaista. Päivästä päivään, jo vuosikymmenen ajan. Yölläkin moderaattorit Hommaforumilla paimentavat ja piilottavat pahiten rasistiset ketjut ”peräkammariin”, mutta paljon jää näkyviin. Onko mikään ihme, että tällaisen materiaalin avulla uutisnälkänsä tyydyttävät ja maailmankuvansa muodostavat epävarmat nuoret miehet alkavat syyttää kaikesta maahanmuuttajia?

Jussi Halla-ahon erikoisosaamista edustaa maahanmuuttajien kyttäilyyn keskittyvä Huippuosaajia-sarja. Halla-aho on vuosien 2005 – 2012 välissä kirjoittanut kymmenkunta ilkeää kirjoitusta, joihin hän on etsiskellyt itseään tummempia maahanmuuttajia, jotka ovat edistyneet hitaasti opinnoissaan, sortuneet rikoksen tielle – tai, mikä Halla-ahoa ja kulttiseurakuntaa eniten ärsyttää – tekevät työtä maahanmuuttoon liittyvien asioiden parissa.

halla-aho-suomen-uutisissa-0317
Perussuomalaiset valmistautuvat kuntavaaleihin entisillä teemoillaan.

Yksi uusista maahanmuuttajatarkkailun muodoista on Kokoomuksen Pia Kauman yhdessä Jussi Halla-ahon kanssa yllyttämä maahanmuuttajien lastenvaunutarkkailu. Ei saisi mamu ostaa kauniita vaunuja vauvalle. Samaan ryhmään kuuluu kateellisten kantasuomalaisten ryömintä pakolaisten asuntojen ulkopuolella olevissa roskakoreissa etsimässä tilitietoja ja kuitteja, joiden avulla mukamas voisi osoittaa, että maahanmuuttaja saa kantasuomalaista parempaa sosiaaliturvaa. Sakkojakin on tällaisesta yksityisasioiden levittelystä jo annettu, mutta toiminta jatkuu ja sakkotuomion jälkeen rasistiset kaverit jakavat samoja tietoja netissä uudella innolla.

Helsingissä ilmi tullut jenginuorten väkivalta nosti esille äärioikeistolaisen joukkion innon myös selvästi fyysiseen maahanmuuttajatarkkailuun. Ainakin Kansallinen vastarinta -nimisen hörhöryhmittymän nuoret urpot kerkisivät jo matkustaa maakunnista Helsinkiin paimentamaan tummemman näköisiä kaupunkilaisia teräsputkilla ja pesäpallomailoilla. Perussuomalaisilla miehitetyn, natsimielisen Suomen Sisu-järjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen kiiruhti julistamaan: ”Mikäli viranomaisilla ei ole halua tai resursseja huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta, Suomen Sisu on järjestönä valmis käynnistämään katupartioinnin uudelleen alueilla, joissa ongelmia ilmenee. Partioinnin tarkoitus on luoda turvallisuuden tunnetta suomalaisten keskuuteen ja pitää huolta kanssaihmisistä.”

maria-lohela-parempi-maahanmuuttopolitiikka
Myös Maria Lohela ehätti hyödyntämään muslimipoikien raiskausrikosta vaalikampanjassaan v. 2015

Nasima Razmyarin vastikään julkaisemat tiedot häirinnästä antoivat pienen viitteen siitä, mihin tällainen johtaa. Monet pyrkivät kuittaamaan maahanmuuttajaan kohdistuvan tolkuttoman käytöksen vain yksittäisten, häiriintyneiden ihmisten horinoiksi. Kyse on kuitenkin suuren, poliittisesti motivoituneen joukkion järjestelmällisestä toiminnasta. Ammattimaisen Hommaforumin lisäksi on yksityishenkilöitä, jotka luovat nettiin sivustoja milloin milläkin uudella natsisalanimellä, hankkivat uskottavuutta ja väkivoimaa pyytämällä tukijoikseen kaikki maahanmuuttajavastaiset tahot ja toimivat sitten vilkkaasti kaikissa edellä mainitsemissani rasistisissa ja syrjivissä aktiviteeteissa.

Kun kirjoitin tänne Puheenvuoroon somalialaista alkuperää olevasta, lupaavasta suomalaisesta poliitikosta, jonka toivon lähtevän kansanedustajaehdokkaaksi, eräällä tuollaisella sivustolla kommentoitiin mm. seuraavasti: ”Reijalle pitäisi järjestää sokkotreffit muutaman somalin kanssa niin hän saisi keskustella ”Suomen kehityksestä” ja ”maamme hyvinvoinnista”. Muuttuisi ääni kellossa kun saisi kokea niitten todellista rakkautta.” Tätä jatkettiin spekuloinnilla siitä, minkä väristä haluaisin, kuinka paljon ja mihin läpeen. Suurin huoli tuntui olevan tämä: ”jos tuon ideat menee läpi niin alkuperäis suomalaiset on hävitetty masn päältä parissa vuosikymmenessä,isis hoitas homman , ainoa lohtu oli sr että ei tolla hörhölläkään olis tulevaisuutta”. Ratkaisuehdotuksiakin annetaan: ”Ei vittu mahdu mun ajatusman lausumiailmaan näiden ihmiset halut ja tarpeet. Ainakin ton Reija ura poliitikkona saattaa noideen mukaan olla mennyttä Vai oisko siellä Hyvinkäällä niitä äänestäjiä sit kuitenkin niinpaljon jotta mokomalle asialle olis pohjaa, saunan taa!!”

ismo-kopra-odinin-soturit
Odinin urhealta soturilta saamani yksityisviesti.

Tuonkin henkilön salanimillä luoduille FB-sivustoille antavat uskottavuuden monet perussuomalaiset kansanedustajat ja kärkipoliitikot: Laura Huhtasaari, Jussi Halla-aho, Olli Immonen, Juho Eerola, Ari Jalonen, Jari Lindström, Jani Salomaa, Reijo Tossavainen ja Maria Lohela. Ja heidän rinnallaan luonnollisesti FDL:n ja Muutoksen hörhöt ja heilaajat, satoja ihmisiä. Ja ei, tässä ei ole vahingosta kysymys: kenelle tahansa näiden sivustojen ylläpitäjien ”kaveriksi” tulevalle täytyy olla ensi silmäyksellä selvää, mistä on kysymys: rasistisesta kiihottamisesta maahanmuuttajia vastaan.

Ei voi kuin ihmetellä, mikä on tällaisten ihmisten mielenmaisema ja minkälaisella materiaalilla he sielunsa ravitsevat. Nämäkin ihmiset ovat kansamme edustajina eduskunnassa tai kunnallisvaltuustoissa. Heidän olisi laadittava lakeja ja hoidettava yhteisiä asioitamme – syrjintää ja rasismia lietsomallako?

Kuka kantaa vastuun siitä pahoinvoinnista ja henkisestä ja ruumiillisesta väkivallasta, jota tällainen systemaattinen rasistinen kiihottaminen väistämättä aiheuttaa?

Julkaistu aiemmin 6.2.2015 Uuden Suomen Puheenvuorossa