Niinistö hiihtää ja Niinistö kalastaa?

fullsizerender
Iltalehden mukaan Sauli Niinistö liiteli jäällä presidentinvaalikampanjansa loppukirissä 1.2.2012
falun                                          Niinistö ottaa tuntumaa latuihin ja määrää tahdin Falunissa 2015.  Kuva: MTV3

 

”Hiihtoretkillä Kekkonen tunnettiin kovakuntoisena, ja hänen takanaan tulevia kutsuttiin leikkisästi perässähiihtäjiksi. Yleensä Kekkonen määräsi tahdin.

Kekkosella oli metsästys-, kalastus- ja urheilukavereita kaikista sosiaaliryhmistä. Mukana oli yritysjohtoa, poliitikkoja mutta myös taiteilijoita ja tavallisia kansalaisia.”

Noin kirjoittaa Paavo Rytsä presidentti Kekkosesta Ylen arkistossa. Muistan lapsuudesta, kuinka Kekkosen hiihdolle ja valtaville kalansaaliille irvailtiin ja hyväntahtoisestikin hymyiltiin. Joku irvileuka väitti, että sukeltajat kiinnittävät kalat Kekkosen koukkuun. Kovasti olemme myös naureskelleet naapurimaan presidentin ihmeellisiä suorituksia judossa ja taivastelleet Pohjois-Korean suuren johtajan hole-in-one -lyöntien määrää. Supermiehiä!

asia-paljastui-2

MTV3 uutisoi 2015: ”Presidentti Sauli Niinistö kävi eilen illalla hiihtämässä Vuokatissa. Asia paljastui presidentin maakuntamatkan kansalaistapaamisessa Sotkamon torilla”.

Tänä aamuna Helsingin Sanomat avatessani saatoin todeta, että meidän johtajamme on melkein yhtä suurenmoinen. Tänä vuonna 69 vuotta täyttävä presidentti luistelee kuin Kekkonen hiihti, ja tulostakin tulee. Eivät siinä nuoret miehet perässä pysy.

hs12-2-17
Helsingin Sanomien etusivu ja sisäsivujen artikkeli tänään 12.02.2017

hs-120217-2

On ihan hieno juttu, että presidentti on urheilullinen. Mutta ehkä tässä nyt ihan hiukkasen kuitenkin on perässähiihtäjämeininkiä.

tpkanslia
Tasavallan presidentin kanslia twiittaa uutisen ensimmäisestä maalista.

yyterista

img_5832

Puolivallaton poikamies. Miesten mies. Laittoi sen räkänokka-Kataisenkin kuriin. Ikä ei paina, kunto ei lopu. Näin niitä sankareita tehdään. Vasta jälkeenpäin sitten vähän naureskellaan.

Kaikki on kuitenkin kunnossa niin kauan kuin näillä hyväntahtoisilla uutisilla ja kultin luonnilla ei yritetä korvata puolueetonta arviota presidentin terveydentilasta.

Kansalaisena minua kiinnostaa  huomattavasti enemmän se, toimiiko se osa, mikä on pipon alla, ei se, pysyykö presidentti luistimilla tai luistaako suksi.

lattya
Sekä Iltalehti että Ilta-Sanomat ehättivät uutisoimaan iloisesta ”yllätyksestä” tammikuussa 2016.
kultinluontia-yle
Uusi presidentti on valittu helmikuussa 2012. Yle tunnelmoi tulevaisuuden mahdollisuuksilla.