Nuku rauhassa -hanke hyökkää kansalaisia vastaan

 

”Koska kriisi päättyy – vai päättyykö koskaan? Se on sinusta kiinni.”

Tämä lause on Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalon kirjoituksesta Nuku rauhassa –kampanjan sivulla. Hanke on osa Suomen 100-vuotisjuhlakampanjaa, tekijöinä ovat vapaaehtoiset maanpuolustus- ja veteraanijärjestöt ja eri viranomaiset, mm. sisäministeriö, puolustusministeriö, puolustusvoimat, rajavartiolaitos, tulli, poliisi ja pelastustoimi.

nukurauhassa

Kampanjan teemana on NUKU RAUHASSA – jotta Suomessa kaikki voivat nukkua rauhassa.  Hankkeen päätapahtuma on Helsingin Kansalaistorilla ja Töölönlahdella huomenna ja ylihuomenna 18.–19.8.

Pyysalo puhuu kirjoituksessaan maahanmuuttokriisistä. Yleistä järjestystä ja turvallisuuttahan heikensi pakolaisten saapuessa rasistijoukkioiden järjestämä häirintä polttopulloiskuineen. Näistä Pyysalo pitää tarpeellisena mainita, että vähäisiä olivat. Yhteiskuntarauhan vaarantajiksi Pyysalo on löytänyt aivan toisen tahon. Hän todistelee aluksi, kuinka toimivia järjestelmämme ja valitusten käsittelyprosessi ovat:

”Suomessa on toimiva oikeusjärjestelmä. Maahanmuuttovirasto tekee itsenäisesti päätökset vastuullaan olevista asioista. Näistä ratkaisuista voi valittaa hallinto-oikeuteen. Seuraavana valitusasteena on Korkein hallinto-oikeus. Laillisuuden täyttyminen varmistuu käsittelyprosessissa. Tilanne lähtömaissa voi muuttua nopeastikin ja osa päätöksistä palautuukin uudelleen käsittelyyn olosuhdemuutosten vuoksi. Virheellisiä päätöksiä on vähän, suhteessa samaa luokkaa kuin ennen kriisiä.”

Mutta kuinkas ollakaan: valittaminen onkin väärää toimintaa, valittajat ovat uhka yhteiskuntarauhalle, pakolaiset pitäisi saada nopeasti ulos maasta tekemästä äärimmäisiä ratkaisuja:

”Turvapaikkakriisi on jäänyt kytemään. Käytännössä kaikista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä on valitettu. Hallinto-oikeudet ovat tehostaneet toimintaansa samoin kuin Korkein hallinto-oikeuskin. Silti valitusten käsittely kestää vuoden 2018 keväälle asti. Tuhannet ratkaisua odottavat asianomaiset jatkavat elämäänsä vastaanoton piirissä epävarmoina tulevaisuudestaan. Henkinen kuormitus on raskas ja altistaa äärimmäisille ratkaisuille.”

Lopuksi Pyysalo yrittää vielä vahvistaa viestiä siitä, millaisia kansakunnan vihollisia turvapaikanhakijoiden puolesta ja Maahanmuuttoviraston kyseenalaista toimintaa vastaan mieltä osoittavat ihmiset, järjestöt ja seurakunnat ovat:

”Kriisi on samalla syventynyt. Viranomaisia vastaan kohdistettu kritiikki on terävöitynyt ja levinnyt järjestöihin sekä seurakuntiin. Mielenilmaukset ja -osoitukset ovat muovautumassa pysyväksi ilmiöksi. Käynnissä olevilla kampanjoilla pyritään horjuttamaan viranomaisten luotettavuutta ja uskottavuutta sekä kannustetaan kansalaistottelemattomuuteen. Viranomaisten virkatehtävien hoitamista on häiritty, vaikeutettu ja aktiivisesti estetty. Polarisoituminen jatkuu, mutta säilyykö yhteiskuntarauha. Edelleen kaivataan tolkun ihmisen ääntä tasapainottamaan ääripäiden retoriikkaa. 

Koska kriisi päättyy – vai päättyykö koskaan? Se on sinusta kiinni.”

Sanon tämän nyt niin selkeästi kuin pystyn: yhteiskuntarauhan mahdollinen järkkyminen ei ole minusta ja tolkullisista ystävistäni ja suuresta suomalaisten enemmistöstä kiinni. Se on kiinni Raimo Pyysalosta ja muista hänen kaltaisistaan, jotka yrittävät syyllistää suomalaiset järkyttävistä olosuhteista saapuneiden pakolaisten tukemisesta, ovat valmiit heittämään henkensä edestä pelkäävät ihmiset ulos maasta hinnalla millä hyvänsä ja antavat aseet ja taustatukea rasistijoukkioille.

Yhteiskuntarauha ei järky siitä, että tehdään hyvää. Yhtäkään valitusta ei tehdä ilman aihetta. Jokaisen valituksen tarkoituksena on säästää ihmishenkiä. Maahanmuuttoviraston päätöksenteossa tapahtuneiden virheiden määrä on valtava. 11.000 kansalaista jätti kesäkuussa vetoomuksen sen toiminnan lainmukaisuuden tarkastamiseksi. https://www.facebook.com/groups/115449725700879/

On suuri häpeä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö tukee tällaista kampanjointia osana Suomen 100-vuotisjuhlaa. Kampanjan etusivulla hänen ajatuksistaan on kerrottu tähän tapaan: ”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on puhunut paljon yhteisöllisyyden, osallistamisen ja toisista välittämisen puolesta. Myös syrjäytymisen, koulukiusaamisen ja yksinäisyyden torjuminen ovat hänelle tärkeitä teemoja. Niinistön mielestä 100-vuotiaassa Suomessa ihmisten tulee auttaa parhaansa mukaan toisiaan ja kantaa kohtuudella vastuu itsestään.”

Huku rauhassa

Isänmaan puolustaminen ja turvallisuudesta huolehtiminen ovat meille kaikille tärkeitä asioita. Sitä emme voi sallia, että pakolaisiin ja heidän auttajiinsa suhtaudutaan tällaisella vihamielisyydellä. On myös hyvin vastenmielistä, että valtion virkamies, jonka palkan me kansalaiset maksamme, politikoi tähän tapaan ja tasavallan presidentin selän takaa hyökkää meitä, kunniallisia kansalaisia ja maahamme turvaa etsimään saapuneita pakolaisia vastaan.

 

http://www.nukurauhassa.fi/ajankohtaista/raimo-pyysalo-milloin-turvapaikkakriisi-paattyy

http://www.nukurauhassa.fi/etusivu

Yksi kommentti artikkeliin ”Nuku rauhassa -hanke hyökkää kansalaisia vastaan

  1. Uskomatonta, että maahanmuuttovastaista asennetta lietsotaan jo virkamiehenkin taholta. Ainakin yksi ministerihän on jo käynyt peukuttamassa rasistijengin mielenosoituksessa maahanmuuttajia vastaan, ja ilmiselvästi siten hyväksynyt rasismin. Ja onhan ainakin yksi kansanedustaja nähty poseeraamassa Schaumanni patsaalla rasistijärjestön kanssa.

    Nyt siis virkamiehetkin, joiden pitäisi olla täysin neutraaleja, ovat valinneet rasistien puolen.

    Empatia ja hyvät teot maahanmuuttajien tueksi ovat suorastaan rikollista toimintaa Pyysalon mielestä? Migrihän on tehnyt koko ajan virheitä päätöksissään ja varmasti tekee jatkossakin, miksi siis valituksia ei saisi tehdä?

    Ihan sairasta! Ei tätä voi ymmärtää.

    Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.