Persu on persu, vaikka siniseksi maalattaisiin

Puolue nimeltä Sininen tulevaisuus on kovasti median huomion kohteena. Siksikö, että se on arvoiltaan ja ohjelmaltaan sellainen, että media kovin sitä kunnioittaa?

Ylen viimeisessä kannatusmittauksessa puolue sai huikean 2,3 % kannatuksen ja pääsi heti Ylen positiivisiin otsikoihin.

9D67902F-124A-4F69-A1E6-4D03E156EB6D

Katselin puolueen hajoamisvaiheen lehtikirjoituksia. Perussuomalaisiin jääneiden syntejä oli esim. Aamulehdessä selvitelty otsikolla ”Moni aiheuttanut kohuja ja jopa maanlaajuisia mielenosoituksia”, mutta sinipersut olivat päässeet Soinin siivillä puhtaina pulmusina uuteen puolueeseen ja hallitusta jatkamaan. Käykäämme siis tässä läpi sitä, millaisia kohuja persuista poistuneet persut ovat aiheuttaneet. Aakkosjärjestyksessä:

Simon Elo, mestarinsa Jussi Halla-ahon liukkaasti hyljännyt ja äänestäjänsä pahasti pettänyt, vähäkarismainen vasalli. Pettäjä monessa mielessä. Ihan samoin kuin hänen uuden rasistiryhmänsä iskulause ”realismia ilman rasismia” on vain toisinto monista ”En ole rasisti, mutta” -lausahduksista, on esimerkiksi tämä hänen aikaisempi toteamuksensa kieroa rasismia toisintava: ”On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islaminuskoon. ’Yksittäisiä terrori-iskuja’ ja ’yksittäisiä ääritulkintoja’ on tehty sen nimissä liikaa, jotta asian voisi ohittaa olankohautuksella.”

Tiina Elovaara, sinipersujen puhtoisin sinisiipi on opportunisti, joka lipaisee aina sieltä, missä ajattelee pystyvänsä edistämään omaa poliittista uraansa. Toukokuussa hän on päässyt Maria Lohelan hovineitona tutustumaan Tunisiaan ja Marokkoon, ja huivittomien naisten kehaisun jälkeen onkin sitten kehaistava rasistista puherouvaa: http://www.tiinaelovaara.fi/nouseeko-tunisian-aurinko-muuttuuko-marokko/ ”Viimeisenä huomiona matkasta toteaisin, että Suomella on hyvä puhemies. Piditte mielipidettäni puolueellisena tai ette, Maria Lohela teki vaikutuksen kielitaidollaan sekä rauhallisella ja arvokkaalla esiintymisellään.”

Reijo Hongisto ei halunnut vastaanottaa pakolaisia kotikuntaansa ja puolusti mielipidettään juntin tavoin Perhonjokilaakso-lehdessä 16.2.2017: ”Reijo Hongisto myönsi, että turvapaikanhakijoiden joukossa on monenlaista väkeä, niitäkin jotka mielellään otettaisiin vastaan, mutta mitä suurempi joukko on tulijoita, sitä enemmän myös potentiaalisia pomminheittäjiä.”

Blogikirjoituksessaan menneenä syksynä hän oli selkeästi perussuomalaisilla linjoilla ja myönsikin, että tukee yhä heitä: ”Minä tiedän, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tulee todella hyviä ja rakentavia ehdotuksia moniin asioihin. Haluaisin viedä niitä parhaani mukaan eteenpäin, sillä minun mielestäni Isänmaan asioita on edistettävä puoluetaustasta riippumatta.” http://www.reijohongisto.fi/2017/09/hallituksessa-voi-vaikuttaa/

Ari Jalonen on sinipersujen tunnetuin silavan käyttäjä: ”Pitäskö hallituksen kokeilukulttuurin hengessä koittaa mitä vaikutuksia siannahalla päällystetyt tiet tekis?” Tällä kommentillaan Jalonen viittasi 18.12.2015 tapahtuneeseen seksuaalirikokseen, josta ei tiettävästi epäilty muslimia tai turvapaikanhakijaa. Rasistit luonnollisesti aina epäilevät, ja tietämättömimmät liittävät heihin keksimänsä hallitsemattoman sikakammon. 18.12.2015

Kimmo Kivelä järkyttyi pahoin siitä, että Koraania luettiin Suomen radiossa.
Yleisradion hallintoneuvoston vastavalittuna puheenjohtajana hän arvosteli ohjelmaa Ilta-Sanomille 25.6.2015: ”Siinä luetaan ääneen kirjaa, joka on suomalaisten valtaenemmistölle vieras, ilman että kontekstia avataan. Asia ei välttämättä avaudu tavalliselle katsojalle, vaan herättää jopa lisää ennakkoluuloja.” Artikkelista käy ilmi, että Kivelä ei ole edes kuunnellut ohjelmaa eikä tiedä, että ohjelmassa nimenomaan aluksi keskustellaan ja asetetaan kulloinkin luettu katkelma asiayhteyteensä.

Kun Kivelältä kysytään, mikä olisi oikea tapa vähentää uskontoihin liittyviä ennakkoluuloja, hän vastaa: ”Yle tekee äärimmäisen laadukkaita dokumentteja. Ei ole pahitteeksi, että ne tuovat esiin uskontojen oppisisältöjä ja merkitystä maailmanpolitiikassa.”

Kari Kulmala kuvaa joulun viettoaan Suomen Kuvalehdessä v. 2010: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/joulu-sk512010/ ”Olen valmistautunut perinteiseen suomalaiseen jouluun normaalein menoin. Minun jouluuni kuuluvat myös jouluvirret ja -kirkossa käynti, vaikka Imaami Anas Hajjarin mukaan jouluvirret eivät kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Tällä hetkellä voin kuitenkin vielä itse päättää, laulanko jouluvirsiä, vaiko en. Pidätkö sinä suomalaisuutta ja suomalaista Joulua itsestäänselvyytenä ja asiana joka on aina ollut olemassa? ”

Jos kurkkaatte Kulmalan linkkaamaan artikkeliin ja omaatte normaalin ymmärryksen, huomaatte, että imaami Hajjar ei ole estämässä Karia veisaamasta jouluvirsiä. Tällaisella luikautuksella on toki sitten päässyt Timo Soinin kamman lävitse valiojoukkoihin.

Jari Lindström, mies, joka voisi omien sanojensa mukaan kannattaa kuolemantuomiota, yltää minun ja aika monen muun silmissä vain ihan alimmille asteikoille poliitikkona. Maahanmuuttajien kotouttamisasioita hän kuitenkin on pyrkinyt hoitamaan miehekkäästi jopa oman puolueen äänestäjien toiveiden vastaisesti. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005238966.html
Persuihin liittymällä hän on viiteryhmänsä valinnut ja aatepohjakin vilahtelee silloin tällöin.

Maria Lohelasta olen kirjoittanut eräässäkin blogitekstissäni. https://reijaharkonen.com/tag/maria-lohela/
Rasistin valintaa Suomen eduskunnan puhemieheksi ei kerta kaikkiaan voi hyväksyä. Halla-ahon suositteluilla, rasistien äänestämänä, rasistisin kirjoituksin persukansanedustajaksi noussut Lohela ei sinisissä persuissa muuksi muutu.

Anne Louhelainen on tuonut persulehdessä 28.1.2016 esille näkemyksiään maahanmuutosta: ”Naisten tasa-arvo ja oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ovat perusihmisoikeuksia, joita meillä on totuttu kunnioittamaan. Suomalaiset naiset ja tytöt haluavat jatkossakin mennä kouluun, töihin ja harrastuksiinsa ilman, että heidän pitää pelätä liikkumista julkisilla paikoilla.” Tämä on Louhelaisen mielestä luonnollisesti kriittisyyttä, ei vihapuhetta. https://www.suomenuutiset.fi/louhelainen-kriittisyys-leimataan-usein-vihapuheeksi/

Pirkko Mattila on ollut mm. sillä lailla kriittinen, että hänen mielestään maahanmuuttajiin tutustuu parhaiten sormenpäitä tarkkailemalla: ”En väitä, etteivätkö prosessissa toimivat poliisit tässä ja nyt tekisi työtään tehokkaasti ja hyvin. Kuitenkin nyt tilanne on se, ettei turvapaikanhakijoita kyetä rekisteröimään heti maahantulon jälkeen. Maanteillämme on rekisteröimättömiä turvapaikanhakijoita päiväkausia. Tämä ei ole kenenkään etu. Mitä nopeammin saamme sormenjäljet tulijoilta, sitä nopeammin heihin tutustumme.”

Ministeri on myös varsin tyly läntistä naapuriamme kohtaan, sekä vihjaileva juuri meille saapuneiden pakolaisten luonteeseen liittyen:
”Pohjoinen reitti tulla Suomeen on valitettavan totta tässä ja nyt. Sitä täytyy lailla hallita, ettei Ruotsi täytä Suomea pakolaisilla. Ruotsi näyttää tietävän, miksi ohjata tiettyjä turvapaikan hakijoiden virtoja Suomeen.” http://pirkkomattila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202347-turvapaikan-hakemista-pitaa-lailla-hallita

Lea Mäkipää salli avustajansa Terhi Kiemungin toiminnan Rajat kiinni -ryhmässä ja lukemattomat rasistiset möläytykset. Hänen oma rajoittunut vähemmistöjen hyväksymisensä on tullut esiin myös keskustelussa tasa-arvoisesta avioliittolaista: ”Yhteiskunnan ei tule hämmentää eikä hämärtää tietoisuutta miehenä ja naisena elämisestä. Sen sijaan sitä tulee ohjata kehittymään rakentavaan ja myönteiseen suuntaan, koska tämä tietoisuus kuuluu jo alkuperäiseen luomisjärjestykseen.”
http://leamakipaa.fi/keskustelua-tasa-arvoisesta-avioliitosta/

Hanna Mäntylä, ansioistaan euroopppalaisella viralla palkittu
Halla-ahon suosikki ja hommafoorumilainen aktiivi on jo vuonna 2015 omaksunut rasistien tavan kutsua turvapaikanhakijoita laittomiksi maahanmuuttajiksi. Luulisi ministerillä hiukan enemmän olevan laintuntemusta – tai edes käytöstapoja:

”EU:n sisällä me lähdemme hallituksessa siitä, että meillä on tehokas ja toimiva palautuspolitiikka, eli kaikki laittomasti maahantulevat tulee pikaisesti rekisteröidä. Tämän perusteella laittomista maahantulijoista pystytään erottelemaan hyvinkin nopeasti kansainvälistä suojelua tarvitsevat, mutta muut pyrimme palauttamaan tilanteesta riippuen lähtö- tai kauttakulkumaihin.”

Martti Mölsän vaalimainoksen avauslauseet v. 2015 kertovat olennaiset asiat herran arvomaailmasta: Vaalit lähestyvät! Olen ehdokkaana. Kreikan ja muiden kriisivaltioiden rahoitus ja tasa-arvoinen avioliittolaki eivät kuulu vaaliohjelmaani!

Asialinjalla! Olen 62-vuotias kansanedustaja ja ennen sitä 30 vuotta yrittäjänä toiminut rakennusmestari. Olen edelleen valmis jatkamaan suomalaisten ehdoilla rehellistä ja asiallista politiikkaa oman maamme eteen; maassa maan tavalla, rahavirrat ulomaille katkaistaan ja suunnataan suomalaisen hyvinvoinnin hyväksi. https://vaalit2015.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/martti-molsa

Jussi Niinistö, sinimusta puolustusministeri, joka poistaa aina varmistimen, kun kuulee sanan parlamentarismi, on myös näkyvästi veljeillyt perussuomalaisen rasistirintaman kanssa.

Omassa Lapuan liikkeestä kertovassa kirjassaan Niinistö on kepeästi kuvannut lapualaisten 1930-luvun alussa tekemiä kyydityksiä juurevalla kansanhuumorilla ryyditetyksi hevosenleikiksi.
https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/heil-hitler-meil-kosola-muil-mussolini-23504798/

Tylsähkön kirjoittajan ainoat suurempaa mielenkiintoa herättäneet puheenvuorot Uuden Suomen äärioikeistolaisellla blogialustalla ovat olleet toiveet valkoisten muistomerkistä ja puolustusministerin päätös käyttää aikaansa virkamatkalla Yhdysvalloissa käymällä laskemassa seppeleen SS-upseerin haudalle. https://www.uusimaa.fi/artikkeli/417349-ministeri-laski-seppeleet-vietnam-veteraanin-ja-ss-upseerin-haudalle-niiniston

Pentti Oinonen ei kai muusta ole erityisemmin tullut tunnetuksi, kuin pohdiskelusta eduskunnan puhujapöntössä naimisiin menosta hauvelin kanssa. Eläimiin sekaantumisen liittäminen homoseksuaaleihin on tietysti jo riittävä osoitus syrjivästä, törkeästä ajattelusta, mutta muistutettakoon, että Oinonen on mennyt niinkin pitkälle, että on levittänyt julkisuuteen keksittyä tarinaa maahanmuuttajan tekemästä raiskauksesta. https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/94934-oinonen-luin-raiskauksesta-lehdesta

Vesa-Matti Saarakkala, homokammoisia blogikirjoituksia tehtaillut pohjalainen, on tullut kuuluisaksi pelostaan joutua uimahallin pesutiloissa vierekkäiseen suihkuun homon kanssa. Sittemmin hänen homopelkonsa on saavuttanut jopa sellaisen tason, että hän on julkaissut pitkän listan yrityksistä, joita on syytä tarkkailla ”homorummutuksen” vuoksi. https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/saarakkala-mit%C3%A4-tehd%C3%A4-homolle-uimahallin-suihkussa-1.1560593

https://www.saarakkala.fi/blogi/2017/03/24/17626

Timo Soini on syypää rasismin vakiintumiseen Suomen parlamentissa. Hänen rasistikammallaan on puolueeseen löydetty sekä perussuomalaiset rasistit että hänen mukanaan Sinisiin loikannut, äänestäjänsä pettänyt rasistikaarti.

Sampo Terho on halla-aholainen islamfoobikko, joka kamppaili, tai luuli kamppailevansa, uskonveljensä kanssa puolueen puheenjohtajuudesta.
Vaalin alla hän toi jälleen hetkeksi esille rasisti-Terhon kirjoittamalla muutaman peräkkäisen rasistisen öyhötyksen Uuden Suomen äärioikeistolaiselle alustalle. Tyyli oli näinkin omaperäinen: ”Kun huono-osaisuus kasautuu, aiheuttaa se kasvavaa kuormitusta erityisesti alueen opetus-, terveydenhoito- ja sosiaalipalveluille. Euroopan maahanmuuttajavaltaisten kaupunginosien on todettu tarjoavan otollisen ympäristön rikollisuudelle ja radikalisoitumiselle. Esimerkiksi Tukholmassa ja Malmössä on lähiöitä, jonne pelastusviranomaiset eivät käytännössä uskalla mennä ilman poliisin läsnäoloa.”

Matti Torvisen, lappilaisen kansanedustajan, tyylistä kertoo riittävästi pelotteleva, lähes hysteerinen blogikirjoitus suuren pakolaisryhmän saapuessa Tornion kautta Suomeen syksyllä 2015: ”
”Suomessa saattaa olla satoja sellaisia henkilöitä joiden paikka on turvasäilössä. He ovat käyttäneet Suomen poliittisen johdon saamattomuutta hyväkseen. Jopa osin perustellut huhut väittävät, että väkeä on siirretty Suomeen, lepoon odottamaan paluuta rintamalle. Toisaalla kerrotaan että Isis etsii Suomesta ”eliminoitavia”. Se on häpeä ennen niin arvostetulle Rajavartiolaitokselle. Mutta syy ei ole heidän, he eivät pääse rajalle ilman Orpon ja valtiojohdon käskyä, päätöstä.”

Kaj Turunen on ollut huolissaan siitä, että perustuslaki estää perussuomalaisten rasistiset hankkeet kohdella vähemmistöryhmiä syrjivästi: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/210567-perussuomalasissa-halua-muuttaa-perustuslakia-esimerkiksi-turvapaikanhakijoiden

Turunen on myös sitä mieltä, että maahanmuuttajien kulttuuri on syypää hänen nuivaan asenteeseensa: ”Suomeen saapuneiden pakolaisten kulttuuri on omiaan lisäämään vastakkainasettelua kantaväestön kanssa. Tämä yhdistelmä uhkaa maan sisäistä turvallisuutta.”

Persu on persu, vaikka voissa paistettaisiin ja siniseksi maalattaisiin. Jostain syystä voitelua ja karamellikuorrutusta kuitenkin mediassa kovasti koitetaan. Timo Soinin hurmaava persoonako se on, joka saa median pysymään hänen puolellaan riippumatta siitä, minkä rasistisen konklaavin kanssa hän kulloinkin hääräilee?

8CB54A75-4289-4662-8EF1-31085C175054