Hurmaavat ”leskimiehet” pyrkivät Facebookissa naisten kavereiksi

Kaikki saavat Facebookissa silloin tällöin outoja kaveripyyntöjä. Miehiä koittavat pyydystää vähäpukeiset, hemaisevat tyttöset – tai sellaisten kuvia hyödyntävät kanaljat. Meihin naisiin yrittävät usein vedota uniformuasuiset tai työpaikakseen USA:n armeijan ilmoittavat harmaaohimoiset herrasmiehet. Yleensä siviilisäädyksi ilmoitetaan leskeys ja profiilin uskottavuutta koitetaan lisätä söpöillä lapsi- ja koirakuvilla, komeilla taloilla ja paratiisimaisemilla. Ajattelevatko ne tosiaan meidän uskovan, että kaikilta upporikkailta  jenkkisotilailta on vaimo kuollut, mutta he itse ovat säilyneet sotatantereilla hengissä?

Koskaan näillä herroilla ei ole ollut kanssani yhteisiä kavereita tai edes muita suomalaisia, usein ei kavereita ollenkaan ja profiili on eilen perustettu. Ja kas, sieltä jostain eetteristä lennähdetään pyytämään juuri minua ihka ensimmäiseksi kaveriksi, olen minä melkoinen leskimagneetti. Minä ja monet muut naiset. Julkkikset saattavat saada monta tällaista kaveripyyntöä päivässä, meikäläisen kaltainen tavis pääsee valitsemaan muutamasta kuvasta kuukaudessa.

Ei voi kuin ihmetellä, mitä kaikkia noiden pyyntöjen taakse auervaaramaisten petosyritysten lisäksi kätkeytyy. Erästä FB-tuttavaa lähestyi vastikään leskiupseeri, jonka profiilikuvassa komeili Petteri Orpo.

Aloin vähän aikaa sitten ennen kaveripyynnön poistoa  tallentaa noiden tyrkkyjen kuvia. Ajattelin, että galleriasta saattaisi muodostua kiinnostava kokonaisuus ja muutkin saattaisivat löytää näistä tuttuja kasvoja. En näytä nimiä, koska joku ihan oikea ihminen saattaisi tulla väärin yhdistetyksi FB-huijareihin. Näiden minulle lähetettyjen  nimi- ja kuvayhdistelmien osalta olen kuitenkin selvittänyt sen, että oikeasta profiilista ei ole kysymys. Suuri osa on jo kadonnut Facebookista, moni varmasti ilmiantojen johdosta.

Tässä siis tyyppejä, joiden arvellaan vetoavan vanhempaan suomalaisrouvaan. Retkahtaisitko?