Nyt otetaan miehestä mittaa

Jos se olisikin pelkkä talous ja jos edustajamme Suomen parlamentissa vilpittömästi keskittyisivät taloudenhoitoon, voisimme elää rauhassa ja tyytyväisinä antaa valitsemiemme kansanedustajien hoitaa asiat puolestamme. Mutta nyt, kun taloudenhoidon varjossa aletaan pikkuhiljaa luisua yhtäläisen ihmisarvon kunnioittamisesta, otetaan rasistipuolue hallitukseen ja annetaan rasistien kaivaa maata demokratian peruspilareiden alta, joudumme me tavalliset tolkun ihmisetkin olemaan varpaillamme.

Nyt otetaan miehestä mittaa. Kuka on se kansanedustaja ja ministeri, joka ei nytkään, vaikka Suomen luottoluokitus aleni yhden piirun, anna periksi ihmisvastaiselle, populistiselle politiikalle? Kuka pitää ryhtinsä, puolustaa heikompiaan ja pitää huolta siitä, että Suomessa säilyy tasa-arvo, uskonvapaus ja Suomen perustuslain ja muiden lakien kunnioitus. Ei pelkästään laissa, vaan myös kaduillamme.

Tarkkana pitää olla myös siinä, miksi juuri meillä halutaan pitää erityistä huolta kotien aseistuksesta kevyin automaattiasein. Olisi myös tarkasti tutkittava, mikä on johtanut siihen, että Suomen poliisi näyttäisi olevan korostetun oikeistolaista ja jopa rasistista. Voimmeko edelleen luottaa siihen, että maahanmuuttajiin liittyvät rikokset tutkitaan asianmukaisesti ja puolueettomasti?

Viime vuoden aikana kuulimme jo useaan otteeseen Suomen hallituspuolueen jäsenten suurista suista valituksia siitä, että Suomen perustuslaki estää heitä toteuttamasta heidän haluamaansa ihmisvastaista politiikkaa.

Suomen ulkoministeri on uusimmassa blogikirjoituksessaan nostanut ihmisille esimerkiksi ja idoliksi Yhdysvaltojen presidenttikisan uusfasistisen, rasistisen ehdokkaan, joka kehottaa väkivaltaan vääriä ihmisiä vastaan. Soini julistaa nyt: ”Rajat kiinni. Siihen mahtuu muuria ja muslimia. Taustakuvana islamilainen terrori ja sen nimissä tehdyt hirmuteot. Turvallisuudentunteen järkkyminen. Ratkaisu on kuri ja järjestys sekä oikeus kantaa asetta. Lännen mies.”

Trump

Samaan aikaan osa ulkoministerin puolueen väestä on pitänyt vuosittaisen rotuvihakokouksensa, jonka juhlapuheessa on mainittu kansanmurha yhtenä ratkaisuna väärien ihmisten poistamiseen maastamme.

Kaduillamme kulkevien kyrmyniskaisten, kaljujen uusnatsien ja taparikollisten pelotepartiot on hiljaa hyväksytty, vaikka ne ovat selvä rajoitus ja uhka maamme asukkaiden liikkumisvapaudelle, kokoontumisvapaudelle, henkilökohtaiselle vapaudelle ja koskemattomuudelle. Kaikkien, myös tummaihoisten miesten pitää saada kävellä niin, että he eivät ole mustapukuisten naistenpuolustajien erikoistarkkailussa.

Poliittinen, systemaattinen rummuttaminen tiettyjä etnisiä ryhmiä ja seksuaalivähemmistöjä vastaan, jopa eduskunnassa, on jo kauan sitten ollut osoitus siitä, että maassamme ei vilpittömästi kunnioiteta muitakaan perustuslain takaamia oikeuksia: rodullista, sukupuolellista ja uskonnollista yhdenvertaisuutta.

Lisääntynyt rasistinen häirintä ja kaduilla tehdyt rasistiset rikokset ovat ongelma sinänsä, mutta paljon suurempi ongelma on se, että niihin yllytetään ja niitä tuetaan Suomen hallituksesta.

Nyt otetaan miehestä mittaa. Kuka ministereistä pitää itsensä miehenä, vaikka kaverit painostavat kiusaamaan pakolaisia?

IMG_0111
Kuvateksti: ”Älkää unohtako antaa mittauttaa nenäänne – vasta sitten voitte tietää, saatteko jäädä Kolmannessa valtakunnassa työttömäksi juutalais-marksistisena ali-ihmisenä vaiko puhdasrotuisena, valovoimaisena henkilönä. Kieliläiset opiskelijat mittaavat pohjoissaksalaisissa kylissä asukkaiden neniä ja muita ruumiinosia, määrittäkseen pseudotieteen ja rotutuntemuksensa avulla heidän ”rotunsa”.” Kuva: Steinwache, vastarinta- ja vainomuseo, Dortmund

Pakolainen on ihminen. Maassamme asuva ihminen on oikeutettu perustuslain ja muiden lakien takaamiin oikeuksiin ja elämään maassamme ilman vainoa. Pakolainen on lähtenyt pakoon siksi, että on jo joutunut vainotuksi.

Juuri vaikeina aikoina ovat erityisen näkyviä sellaiset poliitikot, joilla on korkea moraali ja kyky ja voima jatkaa valitsemallaan linjalla. Olkoon Saksan Angela Merkel esimerkkinä meidänkin poliitikoillemme.

Vaikeinakaan taloudellisina aikoina ei omalle politiikalle ole lupa hakea pohjaa ihmisvastaisuudesta ja rasismista. Kellään ei myöskään ole oikeutta sulkea silmiään ja antaa muiden toimia.

                Hitlerin tukijoukot vetosivat taloudellisiin ongelmiin ja esittivät Hitlerin nälkäisen kansan ainoana toivona. Kuvat: Steinwache, vastarinta- ja vainomuseo, Dortmund.

Kokoomuksella ja Keskustalla ei ole moraalista oikeutta viedä läpi taloudellisia uudistuksia antamalla perussuomalaisille ja Kokoomuksen fasistipiireille periksi asioissa, jotka johtavat ihmisoikeuksien heikkenemiseen maassamme.

Taloudelliset kriisit tulevat ja menevät, aika hoitaa suuren osan ja tehdyistä manöövereistä ja rohkeista leikkauksista ei jää jälkipolville pienintäkään muistoa. Toteuttakaa sitä talouspolitiikkaa, johon olette mandaatin saaneet, mutta yhtäläiseen ihmisarvoon älkää kajotko.

Jälkeenpäin kunnioitamme omista poliitikoistamme vain sitä, joka on säilyttänyt ihmisyyden.