Miksi suomalaisen naisen valitsema puoliso ei kelpaa viranomaiselle?

Miksi suomalaisen keski-ikäisen miehen maksullisten deittisivustojen kautta hankkima thai-puoliso on hyväksytty, mutta Suomessa normaalilla kaavalla: ”tutustu, rakastu, muuta yhteen, sitoudu” rakennettu parisuhde ei kelpaa?

Suomessa rikollinen saa ilman rangaistusta valehdella oikeudessa, mutta jos  turvapaikanhakija hakee oleskelulupaa, kun suomalainen vaimo on raskaana ja pitäisi saada jäädä pitämään huolta perheestä, hänet halutaan karkottaa maasta sillä verukkeella, että hän ei ole kolme vuotta sitten antanut täsmällisiä tietoja turvapaikkahaastattelussa.

Eikö kotoutunutta ja perheenkin perustanutta miestä pitäisi jo käsitellä tavallisena oleskeluluvan hakijana eikä enää turvapaikanhakijana, joista 65 % olisi hinnalla millä hyvänsä saatava nopeasti ulos maasta?

Vähän kummallista on sekin, että Sauli Niinistön ja Jenni Haukion pariutuminen on ihanneliitto, vaikka pariskunnalla on ikäeroa melkein kolmekymmentä vuotta, mutta maahanmuuttajan kanssa avioituneen kymmenen tai kaksikymmentä vuotta pienempää ikäeroa pidetään merkkinä lumeliitosta ja esteenä oleskeluluvan myöntämiselle.

Miksi Niinistön Haukiolle siittämä lapsi on ihmeolento, mutta maahanmuuttajamiehen toiselle suomalaisnaiselle siittämä rakkauden hedelmä ei ansaitse saada elää vanhempiensa yhdessä kasvattamana ja rakastamana kansallisylpeytenä?

Viranomaisilla ja poliittisella johdolla näyttää Suomessa olevan nyt sellainen vaihde päällä, että epäilyttävistä maista tulleille miehille ei oleskelulupaa anneta, jos vain joku veruke sen epäämiseen löydetään.

Kuitenkin on niin, että asioita pitäisi hoitaa ihminen ja inhimillisyys edellä. Jos ihmiset ovat rakastuneet ja perustaneet perheen, sitä asiaa pitää kunnioittaa enemmän kuin sitä, että osa suomalaisjunteista ja virkanöyristä on saatu uskomaan, että Suomi pelastuu vain siten, että köyhät ja tummat, mutta hyvän itsetunnon omaavat miehet pidetään pois Suomen avioliittomarkkinoilta.

Sillä tästähän kai pohjimmiltaan kuitenkin on kysymys: suomalaisutrille on kotivalo järjestettävä, tapahtui se sitten muiden maiden naisia ostamalla tahi muiden maiden miehiä estämällä.

twins_parents_walking_mother_family_people_love_child-1325388.jpg!d
Lapsen oikeudesta isään ja äitiin hoetaan paljon julkisuudessa, mutta entisellä turvapaikanhakijalla ei katsota olevan oikeutta olla isä

2 kommenttia artikkeliin ”Miksi suomalaisen naisen valitsema puoliso ei kelpaa viranomaiselle?

 1. Kiitos lukuisista ansiokkaista kirjoituksistasi! Kiukuspäissäänkin on kuitenkin hyvä vältellä ihmisvihamielistä kieltä, joka on käynyt aivan liian tutuksi viime vuosina. Jätetään huomionhakuiset sanavalinnat kuten siittäminen räyhäjengille.

  Toivoo (myös itseltään)

  Säde Bartling

  Lähetetty iPhonesta

  Tykkää

  1. Kiitos kiitoksista, Säde! Minusta siittäminen ei sinänsä ole mikään vihamielinen sana ja tässä yhteydessä sen käyttö oli mielestäni perusteltua. Rasistit, joiden määrittelemää nykyinen ulkomaalaispolitiikkamme on, ajattelevat maahanmuuttajamiehistä juuri tuolta kannalta: väärän väriset siittävät naisillemme väärän värisiä lapsia ja rodut sekoittuvat. On tarpeellista pitää esillä sitä, millaiseen ajatteluun hallitus meillä perustaa ohjelmansa.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.