Kunnallispolitiikassa piilee persuansa

Kun ehdokkaat vaalien alla hyvän yhteistyön ja oman avaramielisyyden nimissä listaavat julkisesti omat suosikit kilpailevista puolueista, on suuri virhe nimetä myös se ”kiva persu”, jota kannattaisi äänestää. Tämähän juuri on Jussi Halla-ahon taktiikka: kuntien kivojen persujen kautta lisätään tunnettuutta ja valheellista luotettavuuden tunnetta ja pikkuhiljaa kuljetaan kohti tilannetta, jossa puolue voi alkaa tehdä päätöksiä, joilla rajoitetaan vähemmistöjen oikeuksia ja elintilaa.

Oman mukavuuden ja valtuustotyön sujuvuuden kannalta on ymmärrettävää, että koitetaan olla työväleissä kaikkien puolueiden kanssa. Mutta demokratian, tasa-arvon ja yhtäläisen ihmisarvon kannalta se on väärin. Poliitikolla on oltava rohkeutta ja sitkeyttä seistä hyvien arvojen takana ja osoittaa vastenmielisyytensä demokratian murtajia kohtaan. Persupelosta huolimatta.

Meille opetetaan, että on opittava sietämään ilkeitä ja kovia kommentteja. Sen verran siinä on totuutta, että on opittava persujen häiritsevää kommentti- ja viestitulvaa omalla kohdalla sietämään, kunnes pystymme yhdessä osoittamaan, että törkeyksien syytäjien puolue on väärällä asialla ja väärissä tehtävissä eikä sen jäsenillä pitäisi olla oikeutta päättää yhteisistä asioistamme.

Persujen paikkallisjohtajan esimerkki kivapuheesta keväällä 2021

Rehellisellä poliitikolla on oltava sen verran kunniantuntoa ja rohkeutta, että hän seisoo aatteidensa takana myös ristiriitatilanteissa. Perussuomalaisten kanssa ei pitäisi solmia pieniä eikä suuria liittoja. Joka kerran kun kehutaan, että persut ovat tehneet hyvää työtä kunnassa, se tehdään siinä toivossa, että persuista sittenkin tulisi yhteistä hyvää tahtova puolue. Metsään mennään: perussuomalaisten päämäärä on päinvastainen ja jokainen kehu vie siihen suuntaan. Kunnon ihminen voi vaihtaa puoluetta, Perussuomalaiset r.y. ei kehumalla muutu kunnialliseksi puolueeksi.

Ei ole olemassa ”kivaa persua”. Joka ikinen ehdolle asettuva persu tuntee puolueensa agendan ja pysyy puolueen jäsenenä huolimatta rasistiveljien ja -siskojen niljakkaista ulostuloista ja puoluejohdon näkyvästä rasismista. Vaikka persun henkilökohtainen päämäärä olisikin olla mukava ehdokas omassa kunnassa, päästä päättämään kunnan asioista tai nostamaan kokouspalkkioita, hän on kuitenkin mukana tekemässä julman rasistista politiikkaa. Ja niin olette myös te muiden puolueiden edustajat, jotka kaveeraatte perussuomalaisten kanssa. Olette rasismin ja vähemmistöjen syrjinnän edistäjiä.

On eroa myös siinä, millaisella politiikalla noustaan maailman johtavaan mediaan

Poliittiset piirrokset: Sira Moksi