Kiitos, Mestari!

Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva

Halla-aho, tuo kaukaa viisas ja kaikkivoipa jättää puheenjohtajuuden. Näinä vaikeina aikoina Jussi on Ylen mukaan valottanut tulevaisuuttaan sanomalla, että hän jatkaa kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Tämä on huojentava tieto. Onhan Halla-aho jo nyt, kymmenen vuotta pyyteettömästi Helsingin valtuustossa istuttuaan, omia aloitteita tekemättä ja toisten hyviä aloitteita turhan voimakkaasti estelemättä jättänyt ison jäljen Helsingin upeaan monikulttuuriseen kehitykseen ja kaupungissa asuvien pakolaisten hyvinvointiin.

Tänä aikana Helsingin kaupunginvaltuusto on mm. hyväksynyt paperittomien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentamisen. Paperittomilla henkilöillä on nyt Helsingissä kiireellisten terveyspalveluiden ja raskaana olevien naisten ja lasten terveyspalveluiden lisäksi oikeus muun muassa kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin.

Helsingissä on myös Halla-ahon ollessa Helsingin valtuutettuna tehty päätös olla vuokraamatta kaupungin tiloja rasistisille ja väkivaltaa tuottaville toimijoille. Tämä on merkityksellistä, kun Halla-aho kuitenkin itse on johtanut rasistista ja väkivaltaa tuottavaa organisaatiota.

Helsingin väestönkasvu ja työikäisten määrän kasvu ovat vahvasti perustuneet maahanmuuttoon. Vuonna 2018 jo yli 15 % helsinkiläisistä oli vieraskielisiä. Määrän ennustetaan kasvavan 26 %:iin väestöstä vuoteen 2035 mennessä. Kun samaan aikaan syntyperäisten suomalaisten työikäisten määrä vähenee, on hienoa, että Halla-ahon seuraavallakin valtuustokaudella maahanmuuton arvioidaan kasvavan siten, että kokonaisuutena Helsingin työikäisten määrä kasvaa. Vuonna 2030 useamman kuin joka neljännen työikäisen helsinkiläisen ennustetaan olevan vieraskielinen (hel.fi). Maahanmuuttajat rakentavat Helsinkiä ja tekevät helsinkiläistä kulttuuria.

Jussi Halla-ahon valtuustokausien aikana Helsingistä on kehittynyt monikulttuurinen, kansainvälinen kaupunki, jossa värillä ei ole väliä, ihmisillä on vapaus pukeutua haluamallaan tavalla, uimahalleissa naisille voidaan sallia omat uimavuorot ja Helsingin koulujen ruokalistoilta saattaa poimia vaikkapa tällaisia aterioita: Bataatti-kookoskermacurrya, quorn-currykastiketta, maustettua vehnää, timjamilla maustettuja punajuuria, soijabolognese-pastavuoka.  

Voidaankin kysyä, onko perussuomalaisten Suomi takaisin -huuto ollutkin juuri tätä. On haikailtu takaisin vanhan Viipurin monikulttuurista, iloista henkeä, josta Jussi on itsekin todistettavasti nautiskellut:

Tanssia sai siellä aina

Arkena ja sunnuntaina

Kieli vieras taikka tuttu

Laulu oli helppo juttu

Jos vain joku kielsi ’ei ei ei’

Toinen sanoi heti ’hem till mej’

Koronapandemian hellittäessä iloinen, moniarvoinen ja värikäs Helsinki tulee jälleen näkyviin. Perussuomalaiset ovat äänestäneet Suomen takaisin. Onnittelut saavutuksestanne, Jussi Halla-aho ja perussuomalaiset!