Vihapuhe on Suomen käyntikortti maailmalla

Petteri Orpo vannoo nyt käsi sinisellä sydämellä, että ei ole laisinkaan ollut tietoinen perussuomalaisesta rasismista. Eikä sitten varmaan kokoomuslaisestakaan. Kuitenkin siitä on laaja, usein toiseksi äärilaidaksi haukuttu, kansanosa pitänyt meteliä vähintään rasistivuodesta 2011 lähtien.

Pääministeri siis valhettelee ja samoin tekevät lukuisat blogikirjoittelijat ja toimittajat, jotka nyt tuulen kääntyessä ovatkin napittaneet takkinsa ja puhuvat avoimesti suomalaisesta äärioikeistosta. Hyvä se on, että edes nyt, mutta suututtaa, että he ovat antaneet asioiden mennä näin pitkälle ennen kuin uskalsivat.

Minä, tavallinen kansalaiskeskustelija Hyvinkäältä, aloin kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossa rasistivuonna 2011. Arkaillen, natsimielisten inhottavaa palautetta peläten, julkaisin ensimmäisen, satiirisen kirjoitukseni. Puheenvuorossa ällistys oli suuri kuten myös palautevyöry – ei oltu totuttu siihen, että suuri ”mestari” mainitaan negatiivisessa valossa, kun hän oli Timo Soinin pehmeässä sylissä ja median silitellessä päässyt mukaan tuomaan ”pienten ihmisten” asiaa esille.

Ihmettelin tuolloin sitä, kuinka tuollaiset rasistit voivat edustaa Suomea maailmalla. Silloin oli kysymys kansanedustajista, nyt heitä on hallitus pullollaan. Ehkä siksikin antirasismi nyt tuntuu tärkeältä – ministeri Suomen edustajana on – tai hänen pitäisi olla – jo selvästi valikoitunut, taitava ja kunnioitettava maansa lähettiläs. Mutta noistakin vuoden 2011 sankareista melkein kaikki ovat saaneet vapaasti jatkaa kiihottamista maahanmuuttajia vastaan ja vastikään eduskunnan enemmistö, myös jotkut opposition edustajat, äänestivät jälleen rasistin puhemieheksi.

Näin kirjoitin Puheenvuoron blogissani syksyllä 2011:

Halla-aholaiset kovilla linnanjuhlissa?

Olemme valinneet kansanedustajiksi vihaisia Suomen Sisun jäseniä, jotka ovat haalineet äänestäjiänsä rasististen blogikirjoitusten avulla. Nyt sitten lähetämme heidät Suomen  itsenäisyyspäivänä linnan juhliin edustamaan maatamme myös kansainvälisen diplomaattikunnan ja median edessä.

Kertooko James Hirvisaari juhlissa vaikkapa Turkin, Tunisian, Serbian, Irakin ja Iranin edustajille, että heidän myötänsä ”Suomessakin tulee olemaan lisääntyvässä määrin myös ihka aitoa rasismia, joka kohdistuu varsinkin juutalaisiin mutta myös kantaväestöön ja muihin etnisiin ryhmiin. Ja kaupan päälle syrjintää, sietämätöntä ylimielisyyttä ja huonoa käytöstä, vihaa, naisten alistamista, lasten silpomista, seksuaalista häiriköintiä ja vähemmistöjen vainoa, mellakointia, lippujen polttelua, älämölöä, huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa, polygamiaa, lapsiavioliittoja, häpeäväkivaltaa, rituaaliteurastuksia, ruoskimisrangaistuksia, kivityksiä ynnä muita läpeensä inhottavia ja umpikieroutuneita tapoja ja ilmiöitä. Lopulta jopa itsemurhapommituksia ja terrorismia.”

Osaavatko nämä peruspelotellut suomalaiset nyt varmasti fiinisti kätellä ja kohdella asiallisesti mahdollisesti näkemiänsä mustia hahmoja? Vai lymyilevätkö he piilossa pylväiden takana yrittäen välttää kohtaamista. Jussi Halla-aho, jota ”mestariksi” kutsutaan, on antanut heille elämänohjeen: ”Mitä pahaa on pelon lisääntymisessä, jos se pelko on aiheellinen? Minäkin lisään lasteni pelkoa opettamalla heidät väistämään käärmettä, jos sellainen luikertaa metsässä vastaan.”

Olli Immonenhan on reipas vartija, jota kylläkin ihan pikkuisen pelottaa Helsingissä, kun siellä on niin paljon vieraan näköisiä ihmisiä. Kuinkas käy linnassa? Kuuluttaako innokas nuorimies linnan parvekkeelta nettisivujensa tekstiä: ” Maailma on täynnä esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun kivikautinen islamilainen kulttuuri törmää yhteen esimerkiksi modernin länsimaisen kulttuurin kanssa. Tästä huolimatta monet länsimaalaiset, kuten muun muassa lähes kaikki Suomen nykypäättäjistä, vannovat tuhoisan monikulttuurisuuden nimeen. Pitkällä tähtäimellä Euroopan monikulttuuristuminen (joka käytännössä tarkoittaa Euroopan islamisoitumista) tuhoaa yhteiskuntarauhan ja luo uusia kriisipesäkkeitä ympäri Eurooppaa. Uskon, että nykyisen monikulttuurisuuskehityksen seurauksena tulemme näkemään tulevaisuuden Euroopassa lukuisia terrori-iskuja ja sisällissotia, jonka toisena sotivana osapuolena ovat nimenomaan islamilaisen kulttuurin edustajat”.

Presidenttiparimme isännöi viimeisiä linnanjuhliaan. Toivonpa, ettei Juho Eerola mene heille päin naamaa lausumaan viisauksiaan: ”Tosiasia kuitenkin on se, että tietyiltä ilmansuunnilta Suomeen ja Eurooppaan tuleva maahanmuutto on vahingollista sekä huoltosuhteellemme, että sisäiselle turvallisuudelle. Useissa maissa päävastuun huonosta maahanmuuttopolitiikasta kantaa eräs vasemmistopuolue. Arvatkaapa omissa ennakkoluuloisissa mielissänne, että mitkä ilmansuunnat ja mikä puolue?”

Herra Hakkarainen on päätetty jättää kotiin, joten öööööö-öööööö –tulkintaa minareettilaulusta ei liene odotettavissa, mutta kuinka käy muiden kanssa? Ettei vain kävisi niin, että loppuillasta tanssilattialla jotkut asiat tulkitaankin siten että – James Hirvisaaren sanoin -”kyseessä on jälleen ollut esimerkiksi tyypillinen naistenahdistelutapaus” ja ”kikkarapää sietikin saada läksytyksen?””

Nyt sitten voidaan kysyä, mikä tekee vaikkapa kokoomuksen Valtosen käytöksestä niin paljon parempaa, että hänet valtuutetaan pyytämään persurasistin käytöstä anteeksi turkkilaisilta. Kuinka paljon anteeksipyyntöjä pitäisi jo laittaa tämän hallituksen jäsenten puolesta menemään muslimiyhteisöille maailmalla ja – ennen kaikkea – meidän omalle muslimiväestöllemme, juutalaisille, mustaihoisille tai romaneille? Kaikki he ovat olleet ja ovat nyt säälimättömän suomalaisen rasismin kohteina. Ja sitä rasismia ohjataan, niin kuin ole niin moneen kertaan vuosien mittaan kirjoittanut, Suomen eduskunnasta. Nyt myös hallituksesta ja puhemiehistöstä.

Suomen rasismi ei ole minun häpeäni, eikä sen ”ääripään”, johon tasavallan presidenttikin on minut vuosien mittaan tuominnut kuuluvaksi. Meillä tavallisilla ihmisillä on ollut rohkeutta kestää törkypostit ja tappouhkaukset, joita media ja tutkijat ovat kaihtaneet ja joita maan johto on pehmentänyt ihmisten oikeutetuiksi peloiksi. Oikeastaan hallituksen pitäisi pyytää anteeksi meiltäkin.

Ennen kaikkea tuolle rasistiselle touhulle olisi nyt saatava loppu. Siihen eivät julkilausumat tehoa. Rasistit on saatava ulos hallituksesta. Luultavasti se onnistuu vain hallitusta vaihtamalla.