Hädänalaisten auttaminen ei ole pelkkää puoluepolitiikkaa

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta on ehdottanut opiskelijoiden liikuntatilan muuttamista väliaikaiseksi pakolaisten vastaanottokeskukseksi. Mielestäni hieno ja kannatettava ele. Tällaisena vaikeana aikana jokaisen ihmisen ja yhteisön pitäisi miettiä, kuinka voi olla avuksi.

Perussuomalaiset ovat kuitenkin välittömästi tarttuneet tilaisuuteen tehdä ”maahanmuuttopolitiikkaa” ja ehtivät jo julistaa, että ylioppilaskunnan ei tule siihen osallistua.

Nuorilta perussuomalaisilta tämän ehkä jotenkin saattaisi ymmärtää, sillä he yrittävät sinnitellä isojen poikien varjossa. Pitää yrittää ”tehdä politiikkaa” ja lähes ainoa, mitä perussuomalaiset nuoret ymmärtävät politiikanteoksi, on maahanmuuttajavastainen toiminta. Ylioppilaskunnan ehdotus ei tietenkään ole politikointia, vaan he ilmoittavat tahtonsa osallistua hyväntekoon.

Kun eilen katselin A-studion keskustelua, jossa Maryan Abdulkarim, Matti Vanhanen ja Sampo Terho keskustelivat pakolaiskriisistä, jouduin valitettavasti tekemään vanhemman polven perussuomalaisista ihan saman huomion: Sampo Terho ei nähnyt koko Eurooppaa koskevasta pakolaiskriisistä tai etenkään Suomen halusta osallistua kriisin ratkaisuun oikeastaan mitään muuta sanottavaa, kuin sen, että kun on käyty kovia neuvotteluja hallitussopimuksesta, niin siitä ohjelmasta on nyt pidettävä kiinni.

Mitä me välitämme teidän kärsimyksistänne hallitusneuvotteluissa, Sampo Terho?

Voisi toivoa, että perussuomalaiset pitäisivät kiinni suomalaisia koskettavista tärkeistä kysymyksistä, siis sellaisista, joilla on vaikutusta pienen ihmisen elantoon ja arkeen. Pakolaisasian huono hoitaminen aiheuttaisi vain lisää pahaa mieltä ja epätoivoa.

Milloin perussuomalaisillakin läikähtää rinnassa joku pienen pieni lämpöinen liekki, joka kertoo heille, että pakolaiskriisissä ei ole kysymys heidän omasta puolueestaan ja äänten keräämisestä? Ei edes heidän tärkeimmästä agendastaan, ihmisten eriarvoistamisesta ja maahanmuuttajien ulosheitosta, vaan KRIISISTÄ, HÄTÄTILANTEESTA, POIKKEUSTILANTEESTA, joka meidän on kaikkien yhdessä hoidettava. Vaalitkin ovat kaukana ja agitoinnin voisi lopettaa edes hetkeksi, jotta jo saapuneet ja vielä saapuvat pakolaiset saisivat tulla rauhassa ja heidät otettaisiin ystävällisesti vastaan ilman vihaan kiihottamista, pelottelua ja valheiden levittelyä.

Perussuomalaisten kansanedustajien sivuilla käytävistä nettikeskusteluista voi nähdä, että kannattajien hätä on suuri. Uuden eduskunnan kausi on aivan alussa ja vasta neljän vuoden kuluttua voidaan jälleen yrittää saada maahanmuuttajavastaisille tahoille enemmistö ja aloittaa suuri kotiuttamisprojekti. Sitä ennen ehtii kuitenkin isänmaahan tulla suuri määrä väärän värisiä, väärästä kulttuurista ja väärää sukupuolta olevia kummajaisia. Suomalainen rotu on menetetty, Suomi on menetetty.

Tuo on heidän ajatusmaailmansa. Mutta kuinka paljon sen annetaan vaikuttaa tänä päivänä Suomen hallituksen toiminnassa? Onko perussuomalaisten agenda myös hallituksen agenda?