Rajat ovat rajaton riemu

Raja on yksi rasistien ja ns. kansallismielisten miesten rakkaimmista sanoista. Toki vain silloin, kun he itse asettavat muille rajoja. Monille meistä muista se määrittää alueen, jossa asumme ja teemme työtä. Heille se on raja, joka railona aukeaa.

Timo Soini itäraja
Timo Soini Ruokolahdella. Etelä-Saimaa 21.8.2015

Perinteisesti on huolta tuottanut itäraja. Perussuomalaiset tuovat nyt rajavalvontaan täysin uuden näkökulman: Länsiraja kiinni!
Laura Huhtasaari ja rajatMutta takinraja kääntyy taas:

  • Muut luopukoot maamiinoista, me emme voi, koska meillä on se raja.
Niinistö ja maamiinat
Suomen Uutiset 13.2.2015

Rajat on rajat, ja niistä me pidetään kiinni:

  • Ruotsi pitäköön pakolaiset, meidän ei tarvitse, koska onhan meillä se raja.
  • Rajat kiinni! Brysseliin pitää tietysti päästä töihin ja Pattayalle naisiin.
  • Miksi meidän rajojen ylitse pitäisi päästää miehiä, onhan meillä omiakin!
Halla-aho Narinkkatorilla 101015
Hallituspuolueen edustaja, Jussi Halla-aho, on pääpuhujana hallituksen vastaisessa ”Jotain rajaa” -mieleosoituksessa Helsingin Narinkkatorilla 10.10.2015

Jonkun rajan tahtoo Jussi panna hallituksen maahanmuuttopolitiikalle, mutta maastapoistopolitiikalle ei mitään rajaa!

Perussuomalaiset ovat aina olleet kiinnostuneita rajatiedosta. Meedioita konsultoidaan, kansanedustajat esittävät uskomuksia syvätieteellisinä näkemyksinä ja tyhmimmätkin väittävät pystyvänsä haastamaan oppineiden vuosikymmenten työn. Vaihtoehtoishoidoista järjestettiin peräti eduskunnassa seminaari heti, kun ensijytky toi uskonvahvistusta. Voihan tietysti olla, että olen vain rajoittunut, ehkäpä rajatiedon valossa olisi sitten aikanaan helpompi mennä rajan taa.

Päiväkodeissa ja kouluissakin on  perussuomalaisten  mielestä oltava rajat. Kiusaamiselle, mutta jos vanhemmat ovat opettaneet lapsensa tuntemaan tervettä epäluuloa maahanmuuttajia kohtaan, sitä ei saa rajoittaa.

Tuleeko ”kriitikoille” milloinkaan raja vastaan? Onko suomalainen mies jo täysin rajaton ja esteistä vapaa? Nuori nainen kertoi blogissaan tapauksesta, jossa hänen kotikulmillaan viisikymppinen mies koetteli rajojaan ja tuli kyselemään hintaa ”päiväkahveille” pääsystä. Olisi luullut, että tämän päivän sankarit ja suomalaisen naisen puolustajat olisivat ymmärtäneet, kuinka ikävää tuollainen on. Mutta eikös kommenttikenttä täyttynyt raivostuneista kommenteista: hiekkapillun olisi pitänyt ymmärtää antaa, kun kerran olisi maksunkin saanut.

Tämäkö se sitten on se perusmiehen unelma: rajat kiinni, pullot ja pillut auki? Ja vatsanympäryksellä ei sitten mitään rajaa.

Rakkauteni suomalaista miestä kohtaan on toki rajaton. Mutta suomalaisella miehellä en tarkoita näitä rasistisia räyhähenkiä, he ovat astuneet yli rajan.

Raja on oltava siinä, kuinka ihminen käyttäytyy toista ihmistä kohtaan.