Maa kaipaa asiajohtajia, ei rasistijoukkioiden hyysääjiä

Valtiovarainministeri Alexander Stubb ilmeisesti luuli osoittavansa eilen henkistä johtajuutta sanomalla eduskunnan kyselytunnilla, että hyökätkää te muutosvastarintaa tuntevat ihan rauhassa pakolaisia vastaan, olette hallituksen suojeluksessa. Ovathan he hyökänneet ja kyllähän he hyökkäävät: jo heti seuraavana yönä Lahdessa oli käytössä peräti Ku Klux Klanin asu. Viesti ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

Samalla lausumalla valtiovarainministeri antoi siunauksensa kaikelle sille törkeälle rasistiselle toiminnalle, jota media Suomessa nyt pursuaa. Missä kuplassa mahtavat hallituksen johtavat ministerit oikein elää, kun he tänään sitten kuitenkin tomerasti tuomitsivat Lahden mielenilmaukset? Sitä saatte, mitä tilaatte!

Kurkistaisivatpa herrat ministerit joskus vaikkapa perussuomalaisten rasistisen maahanmuutto-ohjelman isän, Jussi Halla-ahon FB-seinälle. Siellä hallituspuolueen edustaja harjoittaa päivästä päivään samaa kiihotusta, jota on nyt perussuomalaisten siipien suojissa jatkunut jo viisi vuotta.

Lahden tapahtumien ja jokaikisen maahanmuuttajia vastaan suunnatun henkisen tai fyysisen väkivallanteon yhtenä oikeuttajana ja jopa yllyttäjänä on perussuomalainen puolue ja sitä myötä Suomen tasavallan hallitus.

Harvassa länsimaassa rasismiin ja väkivaltaan kiihottaminen tapahtuu noista korkeuksista.

Sipilän ja Stubbin perussuomalaiseen rasismiin puuttumattomuus ei ehkä johdu pelkästään siitä, että Soinin persulaumalle pitää jättää edes yksi oljenkorsi: kun kaikki muu on mennyt, pitää saada edes muukalaisia vihata. Lauseet ”En hyväksy rasismia, mutta…” ja ”En ole rasisti, mutta…” ovat loppujen lopuksi hyvin lähellä toisiaan. Molemmissa tapauksissa sanoja pystyy unohtamaan rasismin sisältämän raa’an väkivallan ja yhtäläisen ihmisarvon polkemisen ja antamaan itselleen ja muille tilaa selvästi rasistiselle argumentoinnille. Kunhan päästään omaa talouspolitiikkaa tekemään rauhassa, voidaan näköjään vähän hellittää ihmisarvostakin.

Sipilällä, Stubbilla ja Soinilla on nyt hyvä olla. Vallan korkeimmilta askelmilta voi pikkuisen potkiskella alas kansan suuntaan: ”Tapelkaa, rahvas keskenänne, että me valitut saamme rauhassa laittaa taloutenne kuntoon”.

Yhtäläistä ihmisarvoa ja rauhanomaista rinnakkaineloa kunnioittavalla kansalla ei enää ole kovin hyvä olla. Meille tulee yhtä huono olo, kuin sille pikkuiselle äänekoskelaiselle tytölle, jota isä nettivideossa opetti mäiskimään pakolaista kunnolla turpaan. Alexander Stubb ja Juha Sipilä, viha ja väkivalta satuttaa. Se lisää vihaa ja väkivaltaa.

Johtajilta odotetaan hyvien asioiden edistämistä. Tiukka talouskurikin käy ja säästötkin siedetään, kun asiat tehdään oikeudenmukaisesti. Maahan pakolaisina saapuvien ihmisten tyly vastaanotto ei ole oikeudenmukaista eikä inhimillistä. Rasismin hyväksyminen lisää rasismia ja johtaa hyvin nopeasti syrjintään ja hirmutekoihin. Sipilän, Stubbin ja Soinin johtamassa Suomessa voi pian olla sietämätöntä elää.