Vihanlietsonta on terrorismia

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko on kirjoittanut Puheenvuoroon blogin, jossa hän paheksuu Pariisin iskujen käyttöä propagandistisissa tarkoituksissa ja niiden liittämistä turvapaikanhakijoihin.

Paheksuttavaa siinä onkin. Mutta miksi sitten Huusko piti päiväkausia Puheenvuoron karusellissa esillä Mikko Kärnän blogia, jossa kirjoittaja uhkailee Suomea peräti 80000 Venäjän rajan takana Nikkelin alueella odottavalla, Venäjällä vuosia asumassa ja töissä olleilla, epäilyttävillä turvapaikanhakijoilla. Uusi Suomi ottaa asian vakavasti, ja tekee tästä uutisen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/133998-kansanedustajan-yllatysvaite-suomen-rajan-takana-odottaa-jopa-80-000

Talvi on jo saapunut Nikkeliin. Täytyy ihmetellä, kuinka 13.000 asukkaan taajama on pystynyt majoittamaan 80.000 Suomeen pyrkivää terroristiehdokasta. Nettihuhu ei ainakaan vielä ole muuttunut oikeaksi uutiseksi.

Huusko kertoo blogissaan, että öyhötyskirjoituksia Pariisin murhenäytelmästä on poistettu. Mikko Kärnän seuraava kirjoitus sai kuitenkin jäädä. Kärnä kirjoitti mielestäni tähän mennessä liukkaimman kirjoituksen aiheesta, eikä edes tyydy vain vihjailemaan, vaan yhdistää tekstissään selkeästi terrorismin ja pakolaisuuden.

Ensin Kärnä ”maahanmuuttokriittisten” rasistien tavoin vähättelee tarvetta edes lähteä pakolaiseksi ja kieltää maahamme tulleiden pakolaisten avuntarpeen sillä perusteella, että he ovat ihan terveitä ja vielä miehiä:

”Muun maailman ongelmia ei voida ratkaista siirtämällä niiden väestöä Eurooppaan ja meidän on myös tunnustettava, että tällä hetkellä kansainvälisten suojelumenettelyiden kautta antamamme apu ei kohdenu niille, jotka ovat kaikista hädänalaisimpia. Eurooppaan saapuvat turvapaikanhakijat ovat valtaosaltaan terveitä nuoria miehiä ja kaikista hädänalaisimmat, kuten naiset, lapset ja vammaiset, ovat edelleen pakolaisleireillä maailman äärissä.”

UNHCR Mark Henley
UNHCR:n työntekijä etsii Serbian ja Croatian rajalla pakolaisjoukosta ihmisiä, jotka tarvitsevat välitöntä apua: raskaana olevia naisia, äitejä pienten lasten kanssa, vanhuksia, vammaisia ja sairaita.                               Kuva: UNHCR, Mark Henley

Seuraavaksi Kärnä tekee rasistisen yleistyksen, että kaikki muslimit ovat terroristeja, ja ehdottaa:

”Tilanteen rauhoittamiseksi voisi olla paikallaan neuvotella yhteisestä ratkaisusta, jossa EU -maat lopettaisivat väliaikaisesti Syyriasta ja Irakista saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyn sisäiseen turvallisuuteen vedoten. Näistä valtioista saapuvat voivat olla turvallisuusuhka.”

Oman maan kansalaiset Mikko on valmis lähettämään sotatantereille turvapaikkatutkimuksia tekemään:

”Sen sijaan unionin jäsenvaltiot voisivat kansallisesti mitoittaa omat vuotuiset, kantokykyynsä suhteutetut kiintiöt, joiden puitteissa turvapaikanhakijoita otettaisiin vastaan suoraan näistä maista. Tämä tarkoittaisi, että turvapaikkatutkinnat toteutettaisiin Syyriassa ja Irakissa.”

UNHCR
Kaikki me tiedämme, että syyrialaiset eivät ole voineet jäädän maahansa odottamaan, että noutaja Suomesta saapuisi. Tämä on UNHCR:n kuva Turkin rajalta kesäkuussa, kun yli 23000 uutta syyrialaista pakolaista läksi matkaan. Yli 70 prosenttia heistä oli naisia ja lapsia.

Kommenttiosiossa Kärnän tarkoitusperät tulevat vielä selvemmiksi:

”Kukaan ei ole näin väittänytkään. Meillä on kuitenkin varmaa tietoa siitä, että Suomeen on saapunut henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin. Samoin meillä on varmaa tietoa siitä, että myös täältä on lähdetty vierastaistelijoiksi ISIS:n riveihin. ISIS on myös julkisesti todennut, että se käyttää nykyistä tilannetta hyväkseen soluttaakseen terroristeja Eurooppaan. Minä ainakin olen tilanteesta huolestunut ja tiedän, että Suomeen suuntaunut muuttoliike on lisännyt terroritekojen uhkaa myös tässä maassa. Ennaltaehkäiseviä toimia tarvitaan.”
Hän jopa esittää varmana tietona tällaista:
”Kaksi iskujen tekijää rekisteröityi turvapaikanhakijaksi Kreikkaan lokakuussa. Sekin on vahvistettu. Valitettavasti nämä asiat ovat sidoksissa toisiinsa.”
Kärnä linkkaa Helsingin Sanomien juttuun, jossa tuolloin kerrottiin: ”Aiemmin lauantai-iltana Kreikan poliisi vahvisti AFP:n mukaan, että yksi tai kaksi hyökkääjää oli todennäköisesti lokakuussa rekisteröity Kreikassa turvapaikanhakijoiksi.”
Todennäköisesti. Vähänkin ajatteleva ihminen oli jo tuossa vaiheessa huomannut, että terroristien ruumiiden viereltä kummasti löytyneet asiakirjat luultavasti olisivat varastettuja tai väärennettyjä.
Onko Kärnän oma toive vain niin kiihkeä, että suorasanainen teksti ei läpäise suojakerrosta?
Nyt tuo Kärnän linkkaama uutinen on päivitetty tällaiseen muotoon:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447494101164?jako=ef97267b20ce5ecd744a9bd834319a46

Markku Huusko vetoaa bloginsa otsikossa: ”Uskokaa nyt edes Sauli Niinistöä” ja vielä lopuksi:
”Turvapaikanhakijat ovat kokonaan eri asia kuin terroristit. Asenteita heitä kohtaa ei ole tämän vuoksi syytä muuttaa”, Iltalehti raportoi Niinistön sanoneen lauantaina.
Viisaita sanoja, tasavallan presidentti Niinistö.
Mutta kuulevatko kohkaajat ja propagandistit?”
Tällainen vetoomus tuntuu kuitenkin varsin tekopyhältä, kun Mikko Kärnän toinen teksti oli juuri ollut päiväkausia vahvasti esille nostettuna ja toinen pitkään luetuimpien joukossa.

Ei pitäisi olla merkitystä sillä, kuka sanoo, vaan sillä, mitä sanoo. Rasismi ja muukalaisvastaisuus leviävät ruton tavoin. Kun pääministeripuolueen kansanedustaja kätkee aatteensa pitkiin, näennäismaltillisiin selittelyihin, rasismi ja turvapaikanhakijoihin kohdistuva mustamaalaus onkin yhtäkkiä hyväksyttävää.

Terrorismi on Wikipedian mukaan toimintaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon.

Meidän maamme pahimpia terroristeja lienevät tällä hetkellä he, jotka järkyttävät yhteiskuntarauhaa ja lietsovat pelkoja pakolaisia kohtaan.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vihanlietsonta on terrorismia

  1. Eikö yhtälailla terroristeja ole anarkistit, jotka leimaavat kaikki hallitsematonta maahanmuuttoa vastustavat suomalaiset rasiteiksi. Eivätkö terroristeja ole ne anarkistit, jotka ritsoin ja kananmunia heitellen ja muuten häiriköiden yrittävät terrorisoida itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta.

    Tykkää

    1. En hyväksy väkivaltaa myöskään anarkisteilta. Fasistisen kulkueen vastustaminen vastamielenosoituksella ei ole terrorismia, vaan minun mielestäni itse asiassa toivottavaa toimintaa, mutta vastustamisen on oltava väkivallatonta. En ole kylläkään kuullut itsenäisyyspäivän kulkueesta, jota olisi ammuttu ritsoilla.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.