Iiik, tuleeko meille väkeä kaikista noista maista, Matias Turkkila?

Tiedämme kaikki toki sen, että turvapaikanhakijoiden joukossa on sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa. He rasittavat suotta järjestelmää, jolla on kova työ selvittää henkensä kaupalla pakoon lähteneiden asiat. Siihen on syytäkin puuttua.

Sitä en ymmärrä, että perussuomalaiset tässä tilanteessa, isojen pakolaisjoukkojen vaeltaessa Euroopassa, joidenkin Suomeenkin asti, käyttävät hyväkseen sotien ja sisäisten ristiriitojen rampauttamista maista lähteneiden nuorten miesten tilannetta pelotellakseen suomalaisia pakolaisilla ja mustamaalatakseen muunmaalaisia yleensä ja nuoria miehiä erityisesti.

Siirtolaisuus on sinänsä ihan tavallinen asia, meiltäkin on lähdetty ja jopa jäniksinä matkustettu Ameriikan ihmemaahan kultaa kaivamaan. Noillekin nuorille miehille olisi järjestettävä kanavat hakea Suomesta töitä ja muuttaa maahan normaalissa järjestyksessä.

Jäin vielä miettimään eilistä törkylehtimallista ”uutisointia” Perussuomalaisessa ja Suomen Uutisissa. Päätoimittaja Matias Turkkila siellä pelottelee, peräti toisen lehden pääkirjoituksessakin, että Irakissa markkinoidaan Suomea unelmamaana, jossa kaikille annetaan ilmainen asunto ja palvelut ja vielä rahaakin.

Houkutuskuvana on todella upea valokuva Helsingin yltä ja arabiankielinen matkatoimiston teksti.

Mistä tuo kuva on peräisin? Sen on kuvannut suomalainen Ossi Raimi. Hän on itse sen jakanut ainakin kahdelle eri valokuvauksen harrastajien sivustolle. Sama kuva on sittemmin levinnyt kymmenien valokuvien ystävien, matkatoimistojen, matkailun harrastajien, matkailua edistävien nettilehtien, matkailublogien, Suomessa kauppaa tekevien yritysten, urheilutapahtumien ja ties kenen sivuille. Heti ensihaulla tuli 194 tulosta.

Kuinka se nyt on, perussuomalaiset, pitäisikö meidän säikähtää ihan tosissaan? Suomi ihan selvästi esitellään unelmamaana. Ja noin hieno kuva on levitetty ympäri maailmaa. Muuten on pelkkää kehua, vain turkkilaisille sanotaan, että Helsingissä saattaa vesilasillinen maksaa kolme euroa. Halutaanko meille tosiaan väkeä kaikista näistä paikoista? Entä jos niistä kaikista tulee nuoria miehiä ja vielä Iphonejakin?

Tässä on Matias Turkkilan löytämä, ilmiselvä houkutuskuva:
Suomen Uutiset 290915
Ja, kamalaa, tässä on toinenkin arabiankielinen matkatoimisto, joka mainostaa Suomea!
irhal
Sama toimisto mainostaa myös hotelleja ja ostoksia. Menevätkö ne kaikki nyt ilmaiseksi!
irhal2
Myös thaimaalaisia houkutellaan Suomeen. Saattaahan heilläkin olla Iphonet!
wegointer
Turkkilaiset nuoret miehet ovat tummia ja tulisia. Heitäkin selvästi vikitellään!
londrali com
Venäjältäkin ihan selvästi houkutellaan. Ja persut vaativat maamiinoja takaisin.
vtourne
Jääkiekkoturnauksen mainoksessakin annetaan ymmärtää, että Suomi on hieno maa. Tämä voi tuoda maahan joukkueittain nuoria miehiä!
helsinki skyline 3
Tässä espanjan kielellä aivan selvästi kehutaan meidän koulujärjestelmäämme. Pitihän se arvata, nyt kaikki pojat tulevat tänne kouluun!
taringa net

Nyt on liian myöhäistä katua, perussuomalaiset. Suomesta on jo vuosia sitten saatettu tieto ulukomaille. Ja se tieto on positiivinen ja siinä kerrotaan Suomesta, joka on kylmä maa, mutta jonka ihmisillä on lämmin sydän. Nämä ihmiset ottavat pakolaisetkin vastaan – ehkä sinnitellen, kun ei paikkoja heti löydy. Väsyneiden, traumatisoituneiden ihmisten vastaanottaminen ei aina ole helppoa, mutta heidän kanssaan työskentelevällä väellä on suuri sielu ja paljon ymmärrystä. Kun vielä jaksaisivat myös suomalaisia.

Linkki edelliseen blogiini, jossa käsittelin laajemmin perussuomalaista pelottelutointa ja yhteiskuntarauhaa: https://reijaharkonen.wordpress.com/2015/09/29/hallituksen-on-palautettava-yhteiskuntarauha/